Hvordan man rører mel med vand uden klumper, og hvordan man tilsætter det til sovs.
Sådan rører du mel uden klumper / depositphotos.com
For at gøre sovsen tyk tilsætter man mel. Men det sker, at melet klumper, og det ødelægger sovsen. Hvordan man rører mel med vand uden klumper, og hvordan man tilsætter det til sovs, så det ikke koagulerer, kan du læse i Vi-artiklen.
Tidligere fortalte vi dig, hvad tomatsauce til kød eller spaghetti kan tilberedes – de bedste opskrifter til forskellige retter.
Sådan rører du mel uden klumper – 3 hemmeligheder til perfekt sovs
Sådan rører du mel uden klumper – 3 hemmeligheder til perfekt sovs:
- Steg først melet på en tør pande – melet skal have en let gylden farve;
- Opløs først melet i en lille smule varmt vand – tilsæt derefter melet i portioner og rør rundt;
- Hæld det opløste mel i en tynd stråle, og rør rundt, så det bliver jævnt fordelt i sovsen.
Tip: Server sovsen varm, eller varm den op igen inden servering.