Sådan vælger du den rigtige ovntilstand: Lifehack, hvordan du ikke ødelægger retten

Selv med kvalitetsingredienser og en god trin-for-trin-opskrift kan du ødelægge retten, hvis du vælger den forkerte ovnfunktion. Se her, hvordan du undgår at begå en fejl.

Den rigtige ovntilstand – nøglen til en velsmagende ret / foto depositphotos.com

For at få den perfekte ret i ovnen skal du nøje følge opskriften og, ikke mindre vigtigt, bruge de tilgængelige tilstande i selve ovnen korrekt.

Vil du tilberede appetitlige kyllingevinger i ovnen? Så lad os finde ud af, hvilken ovntilstand vi kan bruge til denne ret.

Sådan tænder du for over- og undervarme i ovnen – lær ikonerne at kende

Moderne ovne har et væld af forskellige tilstande og funktioner, men nogle gange er det ikke let at forstå dem. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du har manen ved hånden den første tid, efter du har købt en ny ovn.

Hvis manen af en eller anden grund mangler, f.eks. hvis den er blevet væk, skal du selv finde ud af det. Det gør du ved omhyggeligt at studere piktogrammerne omkring ovnens kontrolknapper.

De mest populære symboler er:

  • vandret linje i toppen af firkanten – topvarme;
  • vandret linje i bunden – bundopvarmning;
  • begge linjer sammen – opvarmning med begge varmeelementer på én gang.

Bliv ikke overrasket, hvis din ovn ikke har en nedre opvarmningstilstand. Dette er ofte tilfældet med budgetmodeller, fordi denne funktion i princippet duplikerer den øverste kogepladefunktion.

Hvad ovntilstand med konvektion betyder – lad os finde ud af, hvad det betyder

I dag er selv budgetovne normalt udstyret med en konvektionsfunktion. Det gør det muligt at opvarme maden mere jævnt.

I denne tilstand bruger ovnen den indbyggede blæser til at cirkulere varm luft i hele ovnrummet for at sikre en mere jævn fordeling af varmen. Konvektionstilstand angives normalt med et blæserikon.

Ovnfunktioner til bagning – hvilken skal du vælge?

Til tilberedning af tærter, muffins, kiks og andre typer bagværk anbefales det normalt at bruge tilstanden “Top- og bundvarme”. Det sikrer jævn opvarmning på alle sider, hvilket hjælper med at få en velbagt ret uden brændte og bløde lag.

Hvis opskriften angiver, at du skal bruge tilstanden med konvektion, bør du vælge den. Det er især nyttigt til store retter – brød, store tærter osv.

Det er vigtigt at huske, at maden kan tilberede hurtigere i konvektionstilstand, så tiden og temperaturen skal justeres i henhold til opskriften.

Dyre ovne kan have separate tilstande til bestemte typer bagning. I så fald er det selvfølgelig at foretrække at vælge disse.

Sådan vælger du ovnfunktioner til kød

Det afhænger meget af, hvad du laver: braiseret svinekød med svampe i ostesauce og roastbeef er meget forskellige i konceptet.

I de fleste tilfælde bruges tilstanden “Top- og bundopvarmning”. Det sikrer, at kødet opvarmes jævnt på alle sider. For at få en sprød skorpe kan du desuden holde kødet under topvarme uden konvektionstilstand.

Dyre ovne har ofte særlige tilstande til kød – “Roast Beef Mode”, “Roast Mode”, “Grill Mode” osv. Disse tilstande er oprindeligt programmeret til en bestemt type ret og er derfor ideelt egnet til den.

Afslutningsvis bemærker vi endnu en gang, at brugsanvisningen er din første assistent, som vil fortælle dig, hvilke ovntilstande der har betegnelser. Derudover anbefaler vi, at du først og fremmest bruger de opskrifter, der ikke kun angiver tilberedningstid og temperatur, men også den foretrukne ovntilstand.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet