Har du spist en appelsin, men du kan ikke nænne at smide skrællen ud? Så skal du ikke smide den ud! Du kan bruge den til noget derhjemme.
Hvad du kan bruge appelsinskaller til / foto depositphotos.com
Mmmm, appelsiner! Hvor mange fordele indeholder disse saftige appelsinfrugter. Selv deres skræl er et værdifuldt produkt, som er praktisk i ethvert hjem. Læn dig tilbage, og Vi vil fortælle dig, hvad du kan gøre med appelsinskaller.
Appelsinskaller med eddike
Efter en solid frokost med appelsiner samler du alle skrællerne og lægger dem tæt i en krukke. Fyld med eddike til randen, og lad det stå i 14 dage på et køligt, mørkt sted. I løbet af denne tid vil skallerne afgive al deres smag og anvendelighed, og du vil få et vidunderligt rengøringsmiddel.
For nemheds skyld kan du hælde den resulterende opløsning i en sprayflaske. Påfør appelsineddike på overfladen, og tør den af: snavs og fedt er væk! Det kan også tilsættes vand, når du rengør gulve, da det er et ægte øko-produkt, som du selv kan fremstille.
Hvad kan appelsinskaller ellers bruges til
Lav et smagfuldt krydderi. Ja, ja, appelsinskal er en fantastisk tilføjelse til kød- og fjerkræretter, giver smag til risretter og tilfører din yndlingskaffe en citrusagtig finish.
Riv skallen (den mest orange og saftige del af skallen) på et fint rivejern. Tør skallen, og bland den med salt eller sukker. Det giver et smagfuldt salt til varme retter og appelsinsukker til drinks.
Lav en gourmet-te. Det nemmeste, du kan gøre med appelsinskal, er at tilsætte det til te. Men du skal gøre det med omtanke. Skær så meget som muligt af den hvide del af skrællen, og skær den resterende appelsin i små stykker. Tør appelsinstykkerne ved stuetemperatur, og tilsæt dem til den tørre te. For at gøre den rigtig, rigtig god kan du tilsætte kardemomme eller en badianstjerne. Vi garanterer, at dine veninder vil sætte pris på din appelsinte!