Hvad kan erstattes af næringsgær: muligheder at vælge imellem til alle lejligheder

Hvis du endnu ikke ved, hvad forskellen er på gær og hævemiddel – så læs Vis materiale.

Der er hemmeligheder bag en perfekt luftig dej / foto depositphotos.com

For at vide, hvad man kan erstatte gær med i dejen, skal man først forstå, hvad dette produkt generelt er, og hvad det er.

Presset gær skal fortyndes med mælk eller vand og kan udelukkende opbevares i køleskabet i højst en måned.

Deres tørre modstykker er mindre krævende. Granuleret gær kan bruges med det samme ved at blande det med mel, og det kan opbevares i op til to år.

Sådan erstatter du almindelig gær med tørgær

Presset og granuleret adskiller sig ikke kun i måden at bruge og opbevare på. For at erstatte den ene med den anden skal du følge proportionerne.

Således svarer 10 gram tørgær til 25 gram frisk gær.

Hvis du hverken har disse eller andre, og spørgsmålet om, hvad der skal erstatte gær i pizza, er opstået, kan der komme hjælp til undsætning kan komme hævemiddel. Dette kulinariske vidunderpulver består af tandsten og almindelig natron. Denne duo udløser en kemisk reaktion i din dej, der skaber kuldioxidbobler og nemt hjælper din dej med at hæve. Du kan finde ud af, hvilke proportioner du skal bruge, på emballagen.

Hvis du heller ikke har noget hævemiddel, er der en genialt enkel mulighed, som absolut alle hjem har – bagepulver.

Hvad er forskellen på gær og natron, og hvad har hævemiddel med det at gøre?

Gær er en levende mikroorganisme, som er i stand til at hæve dejen, selv om den nogle gange kan være lunefuld. Samtidig er bagepulver også i stand til at udføre en vigtig handling for os – at hæve og lufte dejen. Surdejen består af to dele: bagepulveret og den syre, der reagerer med det. Hvis vi har førstnævnte, hvad erstatter vi så med sidstnævnte?

Syren til at løsne dejen kan være:

  • sur mælk (kefir, creme fraiche)
  • eddike
  • citronsaft eller citronsyre
  • honning (ideelt, når man laver honningbær)
  • Kakao

For at lave en skefuld gær tager vi 0,5 teskefuld bagepulver og den samme mængde syre efter eget valg.

Vigtig regel: Udfør aldrig en reaktion med bagepulver bare i en ske, ellers går boblerne til dejen til spilde. Beregn mængden af ingredienser på forhånd, og bland tørt med tørt og vådt med vådt. Når du så blander, vil syren reagere med bagepulveret og hjælpe dit bagværk med at opnå det perfekte resultat. Sådan en dej skal ikke stå længe – du skal sende den direkte i ovnen.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet