Dræber et elektrisk apparat på et sekund: Hvad må man ikke putte i mikrobølgeovnen?

Ved at følge disse tips kan du vedligeholde din teknik og undgå potentielle helbredsproblemer.

Ting, der kan ødelægge en mikrobølgeovn / Collage: Vi, foto: depositphotos.com/p>Læs i materialet:

  • Hvilke fødevarer kan få din mikrobølgeovn til at bryde sammen
  • Hvorfor det er farligt at putte folie i mikrobølgeovnen
  • Hvad sker der, hvis du putter et æg i mikrobølgeovnen?

Mikrobølgeovnen er en uundværlig ting i husholdningen, men det er vigtigt at huske, at ikke alt kan opvarmes i den. Forkert brug kan føre til nedbrydning af teknikken eller endda farlige sitioner. Hvis du vil have din mikrobølgeovn til at holde længere, skal du huske et par materialer, som det er bedre ikke at putte i den, minder Comfy om.

Forresten fortalte Vi også om, hvordan man slukker for “lyden fra mikrobølgeovnen”. Mikrobølgeovnen har skjulte muligheder, især kan du med en særlig knap slukke for lydsignalerne fra dette køkkenapparat.

Folie

Det er ikke en god idé at bruge folie i en mikrobølgeovn. Selv om ovnens inderside også er af metal, reflekterer metallet i dens konstruktion bølgerne, mens folien begynder at blive varm og slå gnister, hvilket kan beskadige apparatet og skabe risiko for antændelse.

Papirposer eller kopper

Popcorn i særlige mikrobølgepopcornposer er sikre på grund af den særlige belægning. Andre papirposer, der ikke er beregnet til opvarmning, kan forårsage brand, fordi man ikke ved, hvilket papir eller hvilke farver de er lavet af, og hvordan de reagerer på varme.

Hvordan fungerer en mikrobølgeovn?

En mikrobølgeovn (mikrobølgeovn, mikrobølgeovn, mikrobølgeovn, mikrobølgeovn) er et elektrisk husholdningsapparat til hurtig tilberedning eller hurtig opvarmning af fødevarer samt til optøning af dem. Mikrobølgeovnen er et af de mest populære husholdningsapparater.

I modsætning til andre apparater (som en ovn eller et komfur) opvarmer en mikrobølgeovn ikke maden fra overfladen, men i en større del af rumfanget, da radiobølgerne (ved 2,450 GHz) trænger dybt ind i næsten alle fødevarer, hvilket resulterer i betydeligt kortere tilberedningstider, skriver Wikipedia.

Plast

Ved høje temperaturer kan især gennemsigtige plastbeholdere frigive giftige stoffer, der har en negativ indvirkning på helbredet. Derfor bør plastemballage, især tynd og gennemsigtig plastemballage, undgås til opvarmning.

Æg

Det er ikke en god idé at forsøge at koge et æg i mikrobølgeovnen. Udsættelse for mikrobølger kan få ægget til at eksplodere, hvilket resulterer i en lang og ikke særlig behagelig rengøring af mikrobølgeovnen.

Styroporbeholdere

Styropor kan smelte, når det udsættes for høje temperaturer, og frigive giftstoffer til din mad. Selv hvis beholderen ikke smelter helt, kan den smelte og efterlade giftige rester på din mad.

Kun mad og drikke

Mikrobølgeovnen er udelukkende beregnet til opvarmning af mad og drikke, så du bør ikke eksperimentere med at opvarme andre ting.

Hvis du følger disse anbefalinger, skåner du dine apparater og undgår mulige helbredsproblemer.

Hvis du opdager en fejl, skal du markere den nødvendige tekst og trykke på Ctrl+Enter for at informere redaktørerne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet