Hvad skal man brygge kaffe i på komfuret, og hvordan laver man kaffe i en kaffemaskine – enkle tips på Vi.
For at gøre drikken i turbaen forfriskende – tilsæt lidt koldt vand til den / Vi
På mange måder afhænger smagen af kaffe af den måde, den tilberedes på, og den tid, der bruges. Lad os finde ud af, hvad der er den bedste måde at brygge kaffe på.
Hvad er bedst – en kaffemaskine eller en kaffekande?
Vælg en særlig turba eller en øse (en kop til kaffebrygning). Men for at drikken skal være fyldig og ikke ødelægge din dag, skal du kværne bønnerne lige før brygningen.
Sådan laver du kaffe i en turbine
Du skal koge kaffe i en turbine, indtil kaffen begynder at koge. Skru ned for varmen på komfuret, indtil der kommer crema. Det er tilrådeligt ikke at beskadige cremaen for at bevare smagen.
For at gøre drikken munter – tilsæt lidt koldt vand til den. At banke på turbinen med en teske umiddelbart efter brygningen hjælper kaffegrumset med at sætte sig.
Hvilken kaffemaskine laver den bedste kaffe
I stedet for en turbine vælger mange mennesker en geyser-kaffemaskine – det helt rigtige til at brygge kaffe. Essensen af dens arbejde ligger i dampen – kogende vand under naturligt tryk stiger op til sien med bønner: vandet er mættet med kaffesmag og opsamles i det øverste rum.
En geyser-kaffemaskine kan kendes på sin karakteristiske, ribbede timeglasformede beholder. I gennemsnit (afhængigt af modellen) kan den rumme op til 12 kopper.
Geyser-kaffemaskine – hvordan man brygger
I modsætning til en turbo-kaffemaskine består brygningen af kaffe i en geyser-kaffemaskine kun af tre trin. Først hælder du koldt vand i det nederste rum, så stiller du apparatet på kogepladen og venter på, at vandet koger.
I dette tilfælde behøver du ikke konstant at overvåge processen, fordi der ikke er nogen risiko for, at kaffen “løber væk”. Desuden giver maskinen dig besked, når kaffen er klar.
Separat er det værd at nævne en nyttig måde at tilberede kaffe på i en kaffemaskine. For at brygge f.eks. espresso skal du male bønnerne på forhånd (for fin maling giver kaffen en ubehagelig bitterhed) og derefter presse dem i en “holder” i form af en “tablet”. Sæt derefter selve “holderen” i gruppen, og tænd for vandspildet. Hvis alle anbefalinger følges, tager ekstraktionen ikke mere end 30 sekunder.