Læger forsikrer, at det ikke er nødvendigt at bruge yderligere midler, især sæbe eller gel, til at rengøre frugt og grøntsager, men æg vaskes bedre med en særlig opløsning.
Hvilke produkter bør ikke vaskes / foto depositphotos.com
Mange af os er vant til at vaske visse produkter med koldt eller varmt vand, før vi bruger dem. Men det viser sig, at det ikke er helt rigtigt.
Forskere og ernæringseksperter siger, at jo bedre du vasker frugt og grøntsager, jo mere sandsynligt er det, at du undgår tarmsygdomme. Men her er nogle andre fødevarer, som ikke behøver at blive grundigt rengjort.
Vi foreslår, at du læser mere om, hvilke fødevarer der ikke skal vaskes før tilberedning.
Kan kød vaskes før tilberedning?
Kød, især kylling, behøver ikke at blive vasket før tilberedning. Hvad sker der, hvis man ikke vasker kylling før tilberedning? Ifølge eksperter øger det sandsynligheden for forgiftning flere gange, da bakterierne på kyllingens overflade vil sprede sig til alle de overflader, du bruger til at tilberede kødet – vask, skærebræt, kniv osv.
Og måden at dræbe alle bakterierne på er at tilberede kyllingen ved høje temperaturer. Så hvis nogen spørger dig, om du skal vaske kyllingen, før du steger den, så sig absolut nej!
Hvorfor frugt, grøntsager, hænder og redskaber ikke bør vaskes med vand
En anden kategori af fødevarer, som ikke behøver at blive rengjort med vand, er grønt. Så spinat, broccoli, salat, persille, dild, rucola og andet grønt, som du køber i supermarkedet, er allerede vasket. Der bør være en særlig angivelse af dette på pakken med sådanne grøntsager. Gentagen vask derhjemme kan få disse produkter til at blive visne og mindre smagfulde.
Men pas på: Denne regel gælder ikke for grønt, du har købt på markedet!
Men det er absolut nødvendigt at vaske frugt og grønt, der er købt både i supermarkedet og på markedet. Når alt kommer til alt, er en simpel visuel inspektion ikke nok til at sikre, at fødevarerne er rene.
Et andet spørgsmål: Kan man vaske grøntsager med vand og sæbe? Bemærk, at de fleste fødevarer blot kan skylles grundigt under rindende vand – det vil være nok til at fjerne bakterier.
Læger forsikrer, at det ikke er nødvendigt at bruge sæbe eller gel til at rengøre frugt og grøntsager, fordi de kemikalier, de indeholder, kan forblive på overfladen og komme ind i menneskekroppen, hvilket kan forårsage allergiske reaktioner eller forgiftning.
Selv hvis du har købt meget snavsede produkter, råder vi dig til at vaske dem i koldt vand med en børste eller svamp.
Eksperter fortæller, hvordan man vasker æg / foto blog.viva.org.pl
Om æg skal vaskes før kogning
Æg er et andet produkt, som værtinder ofte kan lide at vaske. Men det er ikke alle, der ved, hvorfor man ikke bør vaske æg før kogning, og hvordan man vasker æg korrekt derhjemme.
Det viser sig, at hønseæg er dækket af en film, der ikke er synlig for mennesker, og som beskytter blommen og æggehviden mod bakterier. Hvis man vasker ægget, kan bakterier trænge ind i skallen.
Men behøver man at vaske landæggene? Eller hvis du står med meget beskidte æg, foreslår vi, at du finder ud af, hvordan du vasker hønseæg korrekt for ekskrementer, og hvad du kan vaske hønseæg med.
I et professionelt køkken er det almindeligt at vaske æg med en særlig opløsning. Den fjerner alle skadelige mikroorganismer uden anstrengelse og pres.
Derefter opstår der andre spørgsmål: Hvor længe kan man opbevare vaskede æg, kan man opbevare vaskede æg? Ifølge eksperter opbevares vaskede æg i køleskabets hovedkammer, ikke i døren, i højst 12 dage. Det er bedst at opbevare dem i en åben beholder eller i deres originale emballage.