Du vil blive overrasket over effekten: Lifehack, sådan brygger du hyben korrekt

Vi fortæller dig, hvordan du brygger hyben korrekt, og hvem der kan og ikke kan drikke afkoget.

Sådan brygger du hyben for sundhedens skyld – tips / depositphotos.com

Hyben – et bær, hvis sæson varer fra august til slutningen af oktober. I denne periode er frugten mest nyttig – mange ukrainere samler dem, tørrer dem og laver derefter afkog. Vi fandt ud af, hvad hyben er nyttigt, og hvordan man brygger det korrekt.

Hvem har brug for at drikke hyben – bærrets fordele og ulemper

Den første ting, som hyben er nyttig, er en gavnlig virkning på kroppens celler, hvilket reducerer risikoen for kræft. Derudover kan infusion af hyben fjerne nyresten, forbedre tilstanden hos en person med galdeblæresygdom og har også en kraftig styrkende effekt.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvordan pigers krop påvirker hyben – fordele for kvinder af dette bær er fantastisk:

  • forbedrer de indre organers funktion;
  • normaliserer stofskiftet;
  • reducerer tørhed og afskalning af huden;
  • stabiliserer udskillelsen af subkutant sebum;
  • styrker håret, gør det glat og skinnende.

Hyben er også utrolig nyttig under graviditet – det minimerer risikoen for blodmangel hos den vordende mor, hjælper med at bære forgiftninger lettere, stimulerer immunsystemet og gør det generelt lettere at komme igennem den periode, hvor man bærer et barn.

Vi anbefaler, at kvinder brygger og hendes mand hyben – fordele og ulemper for mænd det er også enkelt og forståeligt. Fordelen ved et sådant afkog er, at det hurtigt behandler sygdomme i uorgenitalsystemet, reducerer kolesterol og risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Det, som hyben behandler særligt godt, er prostatitis og andre mandlige sundhedsproblemer. Skaderne af hyben vil kun kunne mærkes, hvis du overskrider dosis og drikker afkoget ukontrolleret.

Hvem bør ikke drikke hyben – kontraindikationer

Hvis du holder dig til folkemetoder til behandling af sygdomme og styrkelse af kroppen, bør du helt sikkert vide, hvordan man ikke må drikke hyben. Det er kategorisk kontraindiceret til mennesker, der har:

  • gastritis eller mavesårssygdom;
  • høje niveauer af syre i mave-tarmkanalen;
  • pancreatitis;
  • eventuelle allergier;
  • blodpropper i blodkarrene;
  • endokarditis.

Det er vigtigt at bruge hybenafkog i de doser, som lægerne anbefaler, ellers kan du skade din krop alvorligt og få problemer, som du ikke havde før – fra udtynding af tandemaljen til forstoppelse.

Kan man drikke hyben hver dag – optimale doser

Hvis du ikke ved, om du kan drikke hyben om natten, og hvor meget af afkoget, der er sikkert at drikke om dagen – så husk, at WHO anbefaler, at maksimalt 10 bær om dagen. Det er den mængde, der er nødvendig til det daglige forbrug, og den bør under ingen omstændigheder overskrides.

Hvis hyben bruges til at behandle en bestemt sygdom, er det bedre at konsultere en læge og sikre sig, at du ikke har kontraindikationer for brugen af et sådant bær.

Sådan brygger du hyben i en gryde – opskrift

Det er ikke svært at forberede et afkog for at styrke immuniteten, du kan både brygge hyben i en termokande og tage enhver anden egnet beholder til dette formål. Til infusionen har du brug for:

  • 150 g tørrede hyben;
  • halvanden liter vand;
  • en halv appelsin;
  • 2 spsk honning;
  • to kanelstænger;
  • nelliker efter smag.

Læg bærrene i en gryde, hæld vand på, bring i kog, og kog ved svag varme i 25 minutter. Når hybenene synker til bunds i gryden, tilsættes appelsin, nelliker og kanel skåret i cirkler. Rør rundt, tag afkoget af gryden, læg låg på, og lad det trække i 10 minutter. Når den bryggede hyben er afkølet, tilsættes honning, der røres rundt igen, og der hældes op i kopper.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet