Hvor meget man skal koge kartofler i jakken, og hvordan man tilbereder dem i ovnen: en enkel opskrift

Hvordan man koger kartofler i jakken, så de nemt kan skrælles, og om man kan bage dem i ovnen – lær det i materialet Vi.

Kan man tilberede kartofler med skræl – opskrifter / depositphotos.com

Skrællede kartofler er et af de enkleste og mest solide tilbehør, der kan tilberedes til kød eller fisk. Smagen af kartofler afhænger dog ikke kun af sorten, men også af korrekt tilberedning. Vi fortæller dig, hvor lang tid du skal bage kartofler i bunke, og hvordan du koger dem lækkert.

Tidligere talte vi om, hvordan man opbevarer kartofler i kælderen eller lejligheden.

Hvor mange minutter efter kogning skal man koge kartofler i en jakkekartoffel – teknologi

Det antages, at kogning af kartofler i en jakke er den mest nyttige måde at tilberede rodfrugten på. Skrællen indeholder vitamin A, B1, B3, B6, proteiner, fibre, kalium, jern og andre sporstoffer, som er nødvendige for mennesker.

Det største problem for mange mennesker er, at kartoflerne koges ujævnt, men det kan afhjælpes ved at samle knolde af samme størrelse op. Derefter skal de vaskes grundigt for snavs (bedre – med en børste) og gennembores med en tandstikker, så skindet ikke sprænger, når det koges.

Nyttigt tip: Tilsæt 1 tsk. eddike og 1 tsk. salt til vandet, når det koger – det hjælper også med at forhindre, at skrællen deformeres.

Dernæst skal du hælde vand over kartoflerne, så væsken dækker knoldene helt. Tilsæt salt – ca. 0,5 spsk. pr. 1 liter vand. Dæk derefter gryden med et låg, og sæt den på høj varme.

Besvarelse af spørgsmålet om, Hvor længe skal man koge en kartoffel?siger vi – det afhænger af rodfrugtens alder:

  • gammel – 30 minutter;
  • ung – 15 minutter.

I gennemsnit koges kartofler i 20-25 minutter, indtil de er fuldt kogte. For at tjekke, om kogningen er slut, skal du stikke en gaffel eller kniv i kartoflen – en blød knold er klar til at blive spist.

Skrællede kartofler i ovnen med hvidløg og rosmarin – opskrift

  • kartofler – 600 gr;
  • vegetabilsk olie – 30-40 ml (til at smøre knoldene og bagepladen);
  • rosmarin – 1-2 kviste;
  • hvidløg – 2-3 fed;
  • salt, peber, andre krydderier og krydderier – efter smag.

Vask kartoflerne under rindende vand, og tør dem med køkkenrulle eller servietter. Pres hvidløg i vegetabilsk olie, og smør derefter hver knold. Dæk en bageplade med folie, og smør den med vegetabilsk olie. Anbring kartoflerne, så knoldene ikke rører hinanden.

Forvarm ovnen til 180-200 °C, bag kartoflerne i 20 minutter, vend dem derefter til den anden side, og bag dem i yderligere 20 minutter. Husk, at den samlede bagetid afhænger af rodfrugternes sort og alder.

Nyttigt tip: Drys kartoflerne med havsalt, rosmarin og krydderier 10 minutter før tilberedningen er slut, så har du et smagfuldt og velsmagende tilbehør.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet