Hvorfor chokolade får hvide aflejringer på chokolade, og om du kan spise det: Risikér ikke dit helbred

Chokolade er nok en af de mest populære desserter i verden. Men den kan være skuffende i sit udseende.

Kan man spise chokolade med hvid plak / foto depositphotos.com

Chokolade er en godbid for alle tider og aldre. Hvordan kan du nægte dig selv et stykke sød chokolade – det kan vi ikke forestille os. Antallet af typer af denne dessert er ufatteligt, men alle har nok oplevet en så skuffende tilføjelse som hvid plak.

Vi fandt ud af, hvorfor der kommer hvid plak på chokolade, og om det er muligt at spise sådan en sød sag.

Tidligere talte vi om, hvordan man selv kan lave chokoladecreme til en kage.

Hvorfor der kommer hvide aflejringer på chokolade – en banal grund

Hvide aflejringer på chokolade er naturlige kakaobønneolier. De opstår på overfladen, når slik opbevares forkert. For eksempel ved pludselige temperaturændringer.

Desuden kan sådanne aflejringer forekomme, hvis producenten har brugt syntetisk sukker.

Kan man spise chokolade med hvid plak – uventet svar

Når man tager i betragtning, at hvid plak ikke er et tegn på et fordærvet produkt, så kan sådan chokolade spises. Det er absolut uskadeligt for menneskers sundhed.

Desuden bekræfter den hvide belægning på chokoladen dens naturlighed. Faktum er, at erstatninger for kakaosmør ikke giver en sådan effekt.

Hvad gør man, hvis chokoladen bliver hvid – enkle råd

Selv om hvid chokolade ikke er særlig æstetisk, kan den sagtens bruges til bagning, f.eks. til chokoladekiks.

Eller du kan bare spise det, da overtrækket ikke påvirker smagen af din yndlingsdessert.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet