Vi fortæller dig, hvordan du steger halvfrosne koteletter, så de ikke mister deres udseende og smag.
Det er hurtigt og nemt at tilberede frosne koteletter / depositphotos.com
Mange husmødre, som gerne vil have mad på lager, laver koteletter og lægger dem i fryseren. De, der ikke har sådan en vane, er stadig blandt dem, der køber halvfabrikata. Vi har fundet ud af, hvordan man varmer frosne koteletter op, så de ikke bliver til mos, og stegepanden bliver til kul.
Sådan steger du frosne koteletter på en stegepande – instruktioner
Den første ting, der kategorisk ikke bør gøres – afrimning af det halvfabrikata. En sådan fejl er fyldt med konsekvenser:
- koteletter vil falde fra hinanden og blive til hakkekød;
- skadelige mikroorganismer kan ophobe sig på produktet;
- det halvfærdige produkt vil klæbe 100% til panden.
Desuden vil optøede koteletter smage forfærdeligt – slet ikke som producenten havde tænkt sig.
Husk at rækkefølge af handlingerhvis du har købt eller lavet halvfærdige koteletter – hvordan du tilbereder retten:
- Varm olien op i en tør støbejernspande eller non-stick pande;
- Tag koteletterne ud af emballagen;
- Børst frosten af, hvis der er nogen;
- Læg koteletterne i olien;
- steg ved høj varme, til de er sprøde på den ene side;
- vend, og skru ned for varmen;
- steg til den er gennemstegt med låget på.
Der er en nce i stegning. frosne panerede koteletter – Det er ikke nødvendigt at fjerne glasur fra et sådant produkt. En sådan handling vil føre til forstyrrelse af paneringslaget, henholdsvis til deformation af selve halvfabrikatets struktur.
Hvor mange minutter man skal stege frosne koteletter, afhænger af kødtypen:
- kalkun – 8 minutter;
- kylling – 10-12 minutter;
- svinekød og oksekød – 20 minutter.
Det er også vigtigt at vide, hvordan man steger frosne fiskekoteletter – ca. 15 minutter. Du kan tjekke, om den er klar med en tandstikker eller en gaffel, der skiller et stykke fra koteletten. Saften indeni skal være gennemsigtig, kødet skal være lyshvidt, men under ingen omstændigheder rødt med spor af blod.
Sådan steger du frosne koteletter i ovnen – et tip
Her er princippet det samme som i tilfældet med en stegepande – du skal varme ovnen op til 150-200 grader, lægge koteletterne i en form smurt med olie og tilberede dem i den angivne tid. Du kan vende dem med jævne mellemrum, så det halvfærdige produkt “når” den ønskede tilstand.