Sådan koger du pasta, så den ikke klistrer: kun én regel

Det er aldrig for sent at lære at koge pasta ordentligt.

Enkle anbefalinger om, hvordan man koger pasta korrekt, er altid nyttige / foto depositphotos.com

Nogle gange er tilberedning af pasta som et lotteri – vil klæbe, vil koge eller vil være perfekt. Det er altid godt at have et par nyttige tips ved hånden til, hvordan man ikke ødelægger produktet og får en lækker ret i sidste ende.

Tidligere skrev Vi, hvordan man tilbereder semuljegrød for at undgå klumper. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du koger pasta, så de bliver som pasta på en restaurant.

Sådan koger du pasta, så den ikke klistrer – enkle tips

I gennemsnit koges pasta i op til ti minutter. Kogetiden er normalt angivet på emballagen, og det samme er proportionerne, som er meget vigtige at følge.

Hvis du koger pasta på komfuret, skal du beregne, at du skal bruge 1 liter vand pr. 100 gram produkt. Først skal du sætte vandet over ilden, tilsætte salt og vente, til det koger. Læg først derefter pastaen i vandet, skru ned for varmen til moderat og rør af og til, så de ikke klistrer sammen.

Lifehack fra værtinderne: Hæld lidt vegetabilsk olie i en gryde med kogende vand for at forhindre, at pastaen klæber til hinanden.

Sådan koger du pasta i en multicooker – anbefalinger

Hvis du bruger en multikoger til at koge pasta, skal du bruge 500 milliliter vand til 100 gram pasta. Først skal du hælde vand i skålen, salte det, indstille tilstanden “Pasta” og vente på, at vandet koger. Du kan også bruge tilstandene “Soup”, “Porridge” eller “Multicooker”.

Når vandet har kogt, hælder du pastaen i, tilsætter lidt olie og koger i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring.

Hvis du vil vide, hvordan man tilbereder pastahorn, så er processen med at tilberede dem i bund og grund ikke noget særligt. Og særlig viden om, hvordan man koger spaghetti-pasta, er heller ikke påkrævet. Det vigtigste er at tage den rigtige mængde vand og røre rundt under tilberedningen.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet