Uden klistrede hænder og et rodet bord: Sådan river du blød ost hurtigt

Ikke al ost rives lige godt. Her er to måder, der virker uden problemer – at rive blød ost er ikke længere et problem.

Blød ost – hvordan man river den / foto depositphotos.com

Blød ost … Med den kan du lave salater, tilføje til pizza eller pasta. Men det er ikke altid realistisk at rive sådan en ost. Den mister hurtigt sin form, bliver til en klat, og til sidst har vi bare grød. Hvis du er stødt på et sådant problem, får du her to hurtige hacks til, hvordan du nemt kan rive smelteost.

Forresten har Vi tidligere fortalt, hvordan man arbejder med et rivejern.

Blød ost derhjemme kan rives på to enkle måder.

Sådan rives blød ost – metode 1

Denne metode er den nemmeste, men den tager tid. For at rive blød ost skal du bare fryse den. Det er vigtigt enten hele tiden at overvåge nedfrysningsgraden eller at fryse og derefter vente på, at osten tøer lidt op. Generelt skal du få osten til det punkt, hvor den er fast nok til at blive revet.

Sådan rives blød ost – metode 2

Desværre har man ikke altid tid til at fryse ned, og nogle oste mister deres smag efter nedfrysning. I dette tilfælde skal du bruge vegetabilsk olie og en lille smule dygtighed.

Erfarne husmødre smører rivejernet med vegetabilsk olie, før de river blød ost. På den måde glider osten perfekt og bevarer sin form, når den allerede er revet.

Det er vigtigt: Til denne metode er det nødvendigt at bruge en lugtfri olie. Det kan være velraffineret solsikkeolie eller vindruekerneolie, som ikke har en udpræget smag og aroma.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet