Sådan vælger du den rigtige honning: sorter, fordele og 5 tegn på forfalskning

Hvad er den mest nyttige honning for helbredet, og hvordan køber man et kvalitetsprodukt – lær i materialet Vi.

Hvad er den sundeste honning / depositphotos.com

Honning bruges ofte ikke kun som et fødevareprodukt, men også som et folkemiddel. I øjeblikket findes der mere end 300 sorter af denne nektar, som hver især har unikke egenskaber. Vi fortæller dig, hvordan du vælger naturlig honning og ikke betaler for en falsk.

Typer af naturlig honning

De gamle egyptere, romere, grækere og andre folkeslag brugte det regelmæssigt til at behandle hud- og øjensygdomme. De vidste, at hver type honning er beregnet til bestemte formål. Vi har undersøgt det i detaljer og er klar til at dele det med dig.

Linden-honning

Et sådant produkt er lyst i farven, har en behagelig blomsteraroma og en meget sød smag. Den indeholder kalium, svovl, calcium, kobber, zink, jod, fosfor og andre vigtige elementer. Bedre end nogen anden type honning hjælper den mod forkølelse, hoste, bronkitis og endda ondt i halsen. Regelmæssig indtagelse af lindehonning hjælper med at normalisere stofskiftet og forbedre fordøjelsen.

Boghvedehonning

Boghvedehonning fremstilles af boghvedenektar og ser mørkere ud end lindehonning, og smagen er stærk og syrlig. De tre hovedkomponenter er fruktose, glukose og vand, så boghvedehonning er et fremragende alternativ til sukker. Dette produkt er et forebyggende middel mod forkølelse og gastrointestinale problemer, mavesår, avitaminose, det toner også kroppen og renser blodet.

Kastanje-honning

Kastanjehonning smager lidt bittert, så det er ikke alle, der kan lide det, men det indeholder tre vigtige elementer – calcium, kalium og mangan. Det har antibakterielle og svampedræbende egenskaber, har en positiv effekt på blodkarrene, hvilket gør det til et fremragende middel til behandling af åreknuder.

Akaciehonning

Luftvejssygdomme, hovedpine, nyresygdomme eller søvnløshed – alt dette kan akaciehonningen hjælpe med. Virkningsspektret er så bredt, at akaciehonning anses for at være den mest nyttige af alle typer. Desuden forårsager den ikke allergi, så den kan gives til børn. Farven på naturlig honning er gullig, duften er let, og smagen er sød.

Honning af tetræ (Manuka)

Den mest sjældne honningtype, som ikke er særlig populær i er vores land. Den produceres hovedsageligt i New Zealand. Den har en mørkebrun farve, en cremet konsistens og en moderat sød smag med mentol og lægeurter. Den har fremragende sårhelende egenskaber – den behandler både mindre snitsår og alvorlige hudsygdomme.

Uanset hvilken honning du vælger, må du ikke overskride den daglige dosis. For voksne – ikke mere end 10 tsk. pr. dag, for børn (over 3 år) – ikke mere end 4 tsk. pr. liter.

Sådan vælger du honning i en butik eller på markedet

Følg vores anbefalinger for ikke at blive snydt af skruppelløse mennesker og for at købe et rigtig godt produkt:

  • Køb fra pålidelige mennesker – direkte fra bigården eller gennem bekendte, eller hvis der ikke findes sådanne mennesker, så fra en butik med et godt omdømme;
  • Tjek kvalitetscertifikater og produktdokumenter;
  • Vær opmærksom på emballagen – honning skal være tæt lukket;
  • se på udseendet – der må ikke være årer, delaminering, hvidt skum eller bundfald, fordi et godt produkt har en homogen konsistens;
  • smag – kvalitetshonning har en unik smag uden urenheder, og aromaen er ofte let og blomsteragtig;
  • lad dig ikke friste af den lave pris – prisen på 500 ml linde-, blomster- eller boghvedehonning i er vores land er mindst 60-70 UAH.

Sådan et produkt kan kun være billigt af én grund – det er tilsat rørsukker, kartoffel-, majs- eller anden melasse og kridt. Vær opmærksom på den optimale opbevaringstemperatur – fra 10 til 25 °C.

Test også omhyggeligt det produkt, du er interesseret i, for at undgå at købe en forfalskning. Vi har samlet de vigtigste tegn på varer af lav kvalitet.

Sådan vælger du kvalitetshonning - tips / Vi Infographics

Sådan vælger du kvalitetshonning – tips / Vi Infographics

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet