En kvinde fik løn i 20 år uden at gøre noget: Sådan klarede hun det

En fransk kvinde har anklaget sin arbejdsgiver for diskrimination ved at sagsøge ham.

En kvinde har fået løn i 20 år uden at gøre noget: hvordan hun klarede det / Collage Vi, foto: pixabay.com

En fransk kvinde har sagsøgt telegiganten Orange for “moralsk chikane og diskrimination på arbejdspladsen” og anklager virksomheden for at have betalt hende i 20 år uden at give hende nogen opgaver.

Laurence Van Wassenhove blev ansat som tjenestemand hos France Telecom i 1993, før virksomheden blev overtaget af Orange, skriver odditycentral.

Hendes oprindelige arbejdsgiver vidste, at hun havde lidt af hemiplegi – delvis lammelse af ansigt og lemmer – og epilepsi siden fødslen, og tilbød hende en stilling, der var tilpasset hendes medicinske tilstand. Hun arbejdede som sekretær og i personaleafdelingen indtil 2002, hvor hun bad om at blive forflyttet til en anden region i Frankrig.

Hendes anmodning blev imødekommet, men den nye arbejdsplads var ikke tilpasset hendes behov, og en udtalelse fra en arbejdsmedicinsk læge bekræftede, at stillingen ikke var egnet til hende.

Hvad er hemiplegi?

Hemiplegi er et neurologisk syndrom, der viser sig ved fuldstændigt tab af frivillige bevægelser i lemmerne på den ene side af kroppen. Hemiplegi kan optræde som en selvstændig patologi ved akutte kredsløbsforstyrrelser i hjernen eller som en type infantil cerebral parese.

På trods af dette foretog Orange angiveligt ingen ændringer i hendes job, men foretrak at betale hende fuld løn i de næste 20 år uden at lade hende gøre noget.

På trods af Oranges bestræbelser på at ignorere Van Wassenhove gjorde den handicappede kvinde sit bedste for at rapportere sitionen til regeringen og Den Høje Myndighed mod Diskrimination.

En mægler udpeget af Orange blev udpeget til at løse sitionen, men sitionen blev slet ikke bedre, da virksomheden fortsatte med at betale hendes løn uden at tildele hende nogen opgaver.

Hendes advokater hævder, at dette var telegigantens måde at forsøge at tvinge hende til at sige sit job op på.

“De foretrækker at betale hende i stedet for at tvinge hende til at arbejde,” sagde Laurence’s advokat og tilføjede, at kvinden havde indgivet en klage over virksomheden og fire af dens ledere for “moralsk chikane og diskrimination på arbejdspladsen i forbindelse med hendes helbredstilstand.”

“Arbejde for en person med et handicap betyder en plads i samfundet, anerkendelse og sociale forbindelser,” sagde kvindens advokat.

I dette tilfælde blev Laurence Van Wassenhove frataget alt dette ved at blive “lagt på hylden” i 20 år i håb om, at hun ville holde op.

Den franske avis La Dépêche kontaktede Orange om Van Wassenhoves sag, og virksomheden sagde, at den havde gjort alt, hvad den kunne, for at sikre, at kvinden arbejdede under de bedst mulige forhold. Virksomheden sagde også, at den tog hensyn til kvindens “personlige sociale sition” og betalte hende fuld løn plus nogle ikke-refunderbare ydelser til enhver tid.

“Tilbagevenden til arbejde i tilpassede stillinger” var også planlagt, men blev aldrig realiseret, fordi medarbejderen konstant var sygemeldt.

Hvis du opdager en fejl, skal du markere den nødvendige tekst og trykke på Ctrl+Enter for at informere redaktionen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet