Der er et kulinarisk haifhack, som vil gøre din boghvedegrød smuldrende og smagfuld. For at opnå denne effekt skal du bruge noget natron i den rette mængde.
For at koge boghvedegrød skal der være dobbelt så meget vand som gryn / foto af depositphotos
Du gætter måske ikke, hvad der er kommet i boghveden, så grynene mister deres særlige lugt og bitterhed, bliver mere luftige og koges meget hurtigere. Denne uventede ingrediens er almindelig soda. Det vigtigste er at tilsætte bagepulver til boghvede i den rigtige mængde og på det rigtige tidspunkt.
Den vigtigste regel, når du koger boghvede, er at overholde forholdet: Til en portion boghvede skal du bruge to portioner vand. Hvis du ønsker, at boghveden skal være mere smuldrende, skal du bruge et forhold på 1 til 2,5.
Husk, at dette produkt ikke er nyttigt for alle, Vi har allerede skrevet, hvem der er kontraindiceret boghvedegrød.
Hvor meget bagepulver der skal tilsættes boghvede – hvad du skal vide
Send natron i kogende vand, der skal en hel del til – så meget, at det passer på spidsen af en kniv. Hæld derefter de vaskede gryn i.
Hvis du beslutter dig for at tilsætte natron, når du koger boghvede, skal du bruge meget mindre salt.
For at koge boghvede skal du tilsætte lidt sodavand til vandet / foto depositphotos.com
Sådan koger du boghvede med sodavand – hvad du har brug for at vide
Salt vandet i gryden, vent, til det koger, tilsæt bagepulver og dobbelt så meget boghvede, som der er hældt væske i. Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og kog boghveden i 20 minutter.
Tilsæt derefter olie til boghveden, dæk panden med folie, læg låg på og sæt boghveden i en varm ovn (Keep Warm mode) og lad tilbehøret trække i en time eller endda to. Den ekstra fugt vil blive absorberet af boghveden, og grøden vil blive smuldrende og smagfuld.
Nyttig boghvede kan koges meget nemt i en termokande / skærmbillede
Hvordan man koger boghvede natten over er nyttigt
Grøn boghvede anses for at være den mest nyttige, fordi den simpelthen høstes og tørres, det er et levende “produkt”, der endda kan spire. Den bevarer flere næringsstoffer end brun boghvede, der er blevet varmebehandlet. Brun boghvede er brændt og er allerede “død”.
For at lave det sundeste tilbehør skal du bruge en almindelig termokande. Tag grøn boghvede, hæld den i termokanden, tilsæt olie og hæld varmt vand på – sådan tilbereder du boghvede på en sund måde. Boghvede tilberedt på denne måde kan spises på en time.
Bemærk, at termokanden skal have en bred hals, så du kan vaske den af grøden.