Sådan får du fyldet til ikke at flyde ud af tærterne: tips fra erfarne værtinder

Simple flyhacks om, hvordan man fortykker bær til en tærte, kan i høj grad forenkle dit liv. Når du har sådanne tips i din sparegris, vil alt fyld forblive inde i bagningen.

Tærte vil ophøre med at være en plage, hvis du kender visse tricks / foto depositphotos.com

Selv den lækreste tærte med det lækreste fyld kan nemt blive ødelagt. Hvis marmeladen eller saften fra bærrene løber ud af desserten, vil den brænde forfærdeligt og efterlade en rest i form af en bitter eftersmag i tærten. Der er dog måder at forhindre denne sition på.

Tidligere har vi også fortalt dig, hvordan du laver en pærecharlotte og en simpel tekage.

Sådan gør du fyldet til tærter tykkere – et hurtigt trick

En af de enkle muligheder for at løse problemet kan være gelé. Det er nok at tilsætte 1 spiseskefuld til et glas marmelade Gelépulver og rør rundt. Derudover kan du tilføje følgende i samme forhold mel, brødkrummer, havregryn eller malede kiks – Disse vil absorbere overskydende fugt.

Hvis du har mere tid til rådighed, kan du koge marmeladen med tilsætning af semulje. Proportionerne varierer fra 1 teskefuld til 1 spiseskefuld, afhængigt af tykkelsen.

Hvis du bliver inspireret til at lave et længere fyld, kan du Pisk æggehviderne til et stift skumog bland dem derefter i marmeladen. Opbevar ikke denne blanding – brug den med det samme.

Den nemmeste løsning ville dog være at have i køkkenet lager af majsstivelse. Det kan forvandle et flydende smørbart fyld til en geléagtig masse. Dette produkt påvirker slet ikke smagen af dine bær eller din marmelade. For at tykne syltetøj på denne måde er det nok at koge det med stivelse. Det er nødvendigt at tilsætte 1-2 teskefulde pr. glas marmelade.

Du kan også drysse et tyndt lag majsstivelse ud over dejen, før du lægger bærrene på den. Så drysser du det ovenpå og – færdig. Stivelsen vil fortykke den saft, som bærrene frigiver. Det er meget vigtigt, da saften kan trænge ind i den stadig rå dej og forhindre den i at blive kogt ordentligt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet