Olivier er en uundgåelig ret på nytårsbordet i mange familier. Hvis du er fan af Olivier, har du mulighed for at gøre salaten endnu mere velsmagende.
Olivier er en salat, som du kan og bør eksperimentere med / foto depositphotos.com
Olivier er en nytårssalat, som mange forbinder med højtiden. En simpel, men samtidig velsmagende og solid ret, som mange mennesker kunne lide, og som i mange år indgik i vores mødres og bedstemødres festmenu. Men som kokkene forsikrer, er Olivier en salat, som man kan og bør eksperimentere med.
Er det muligt at erstatte agurker i Olivier
Ja, det kan man godt. Hvis du laver Olivier og prøver at finde ud af, hvad du skal tilføje til salaten i stedet for agurker, som du ikke har ved hånden, kan du bruge alle syltede svampe. Kokkene råder dig til at vælge svampe med en fast struktur. For eksempel vil champignon ikke fungere, da de er ret bløde. Men opiata eller hvide svampe vil se godt ud i salaten. Selvfølgelig vil svampe ændre salatens smag, og det vil ikke være den Olivier, du er vant til, men den vil være lækker.
gastronom foto
Er det muligt at erstatte kartofler i Olivier
Hvis du prøver at tabe dig lidt og ikke ved, hvad du skal tilsætte Olivier i stedet for kartofler, kan du roligt bruge topinambur. Det er mindre kaloriefattigt og ikke så farligt for din figur.
Du kan også enten reducere mængden af kartofler i salaten eller helt undlade at bruge dem. Olivier uden kartofler bliver ikke så mættende som den klassiske version, men den bliver ikke mindre velsmagende.
Nogle kokke anbefaler at bruge selleri eller kogte ris i stedet for kartofler. Men hvis du stadig er tilhænger af klassikerne, kan du bare erstatte nogle af kartoflerne med kødfyld. Salatens smag vil forblive den samme, men kalorierne vil blive reduceret betydeligt.
Er det muligt at erstatte æg i Olivier
Hvis du vil lave en mager version af Olivier og ikke ved, hvad du skal tilsætte i stedet for æg, er du velkommen til at bruge saltede svampe. Svampe vil selvfølgelig give salaten en ny smag, men retten vil kun have godt af det. Kokke anbefaler at bruge syltede svampe til en mager version af Olivier.
Kan man lave Olivier uden pølse?
Selvfølgelig kan du det. Hvis du laver Olivier og ikke ved, hvad du skal bruge i stedet for pølse, er du velkommen til at bruge kyllingebryst, skinke eller kød fra kyllingeskank. Røget kyllingelår er perfekt til Olivier. De vil give salaten en røget smag og aroma, og retten vil stråle i nye farver.
Du kan også bruge kalvekød, svinekød, kalkunkød og endda kaninkød til Olivier. Bemærk, at du kan bruge både kogt og bagt kød til Olivier. I alle varianter bliver den meget mættende og velsmagende.
Hvis du er tilhænger af den klassiske version og efter en række eksperimenter har besluttet dig for at vende tilbage til en mere velkendt opskrift – så køb en god pølse. Hvis du ikke ved, hvilken slags pølse der kan bruges til Olivier – så tag en dyr kvalitetspølse uden tilsat fedt. Doktorskaya, Shkolnaya, Molochnaya og enhver anden pølse med naturligt hylster vil være perfekt til Olivier.
foto depositphotos.com
Hvad kan man tilføje til Olivier i stedet for ærter?
Hvis du skal lave Olivier og ikke ved, hvad du skal tilsætte i stedet for ærter, kan du bruge alle slags bønner. Kokke anbefaler at bruge kogte bønner. Hvis du vil bruge færdige bønner på dåse, skal du være opmærksom på, at de skal være uden tomatsauce.
Du kan også bruge majs eller kapers på dåse i stedet for ærter. Men bemærk, at disse produkter har en meget anderledes smag end de ærter på dåse, vi er vant til, så de vil ændre salatens smag. Majsen vil gøre retten sød, mens kapers vil gøre den lidt salt.