Lad os finde ud af, om du skal tage teposen ud af teen efter brygning, og hvorfor du ikke skal presse den tilbage i koppen.
Hvorfor du ikke skal klemme en tepose ned i en kop / freepik.com
Når man brygger en tepose, vikler mange mennesker tråden om en ske for at klemme den ud. De gør det ofte helt automatisk, uden at tænke over det – nogen vil ikke have, at det gode skal gå til spilde, nogen – for at lade posen med affald dryppe. Men det er ikke den rigtige måde at gøre det på. Vi fortæller dig, hvorfor du ikke skal klemme en tepose ned i en kop, og hvad du skal gøre med den efter brygningen.
Om du skal tage teposen ud af koppen efter brygning, og hvad der sker, hvis du klemmer den ud
Te i poser bør ikke brygges i lang tid, fordi der kommer for mange tanniner i drikken. De ødelægger teens smag, gør den bitter og kan desuden være skadelige for helbredet, hvis der er for meget af dem. Af samme grund er det ikke tilrådeligt at klemme posen ned i en kop efter brygning.
De tanniner, der findes i te – garvesyre – er faktisk gavnlige, men i små doser. De er en naturlig antioxidant, kan fjerne giftstoffer og forbedre tarmens peristaltik. Men når tanniner “overdrives”, bliver de skadelige:
- kan forårsage dehydrering;
- forstyrre optagelsen af visse næringsstoffer;
- forstyrre enzymfunktionen, hvilket kan påvirke leveren og nyrerne.
Stærk te kan også forårsage blodtryksstigninger, kvalme og pletter på tandemaljen.
Her er grunden til, at du bør undgå at brygge te i poser i lange perioder og bryde vanen med at presse posen tilbage i koppen.
Hvor længe skal jeg have teposen i koppen? Te bør højst brygges i 3 minutter, og endnu kortere tid for børn, da de ikke må drikke stærk te. Det er heller ikke tilladt at koge te: Den maksimale vandtemperatur for sort te er 90 °C og for grøn te 80 °C.
Hvis det sker, at du har ladet posen ligge for længe i koppen, kan du reducere effekten af tanniner ved at tilsætte en skive citron eller mælk, som englænderne gør.
Sådan klemmer du en tepose ordentligt
Etiketten er at tage posen med en ske (eller i den tråd, der er sat på skeen) og holde den over en kop og lade den løbe, men ikke klemme den. Læg den derefter over på en underkop.
Tidligere fortalte vi dig, hvordan du vælger mandariner – de tre sødeste sorter.