Maden bliver slet ikke dårlig: Hemmeligheden bag at opbevare mad i køleskabet

Det viser sig, at nogle fødevarer har brug for at blive opbevaret et bestemt sted.

Sådan opbevarer du mad i køleskabet – de vigtigste regler / foto depositphotos.com

Køleskabet er en integreret del af ethvert hjem. Men det er ikke alle, der ved, hvordan man opbevarer fødevarer i køleskabet, så de ikke fordærves længere. Faktisk er hver hylde designet til en bestemt fødevare.

Tidligere fortalte Vi, hvorfor køleskabet fungerer, men ikke fryser.

Sådan ordner du produkter korrekt i køleskabet – hvor og hvad du skal opbevare

For at sikre, at din mad ikke bliver dårlig og ikke “tager” smagen af andre produkter fra butikken, er det vigtigt at huske, hvad der kan opbevares på den øverste hylde i køleskabet, og hvad der er bedre at lægge ned:

  • Øverste hylde Du bør kun opbevare mad, der er klar til at blive tilberedt. Du kan lade mad, der allerede er tilberedt, eller rester stå der. Alt, hvad du kan tage ud og spise med det samme, er velegnet til den øverste hylde.
  • Midterste hylde kan du opbevare letfordærvelige varer. Du kan også lægge æg, mælk eller fløde der.
  • Den nederste hylde er det helt rigtige sted at lægge råt kød eller fisk.
  • I køleskabsdøren kan du opbevare krydderier, vand, eddike, solsikkeolie, saucer og drikkevarer. Mange mennesker ved ikke, at døren er det varmeste sted i køleskabet, så det er bestemt ikke et godt sted at efterlade mad, der skal opbevares ved lave temperaturer.

Glidende skuffer til opbevaring af mad i køleskabet er oftest opdelt i to typer: skuffer med høj og lav luftfugtighed. Hvis du forstår forskellen, vil spørgsmålet om, hvordan man opbevarer mad i køleskabet, så det ikke ødelægges, ikke kaste dig ud i en bedøvelse.

I skuffen med høj luftfugtighed kan du lægge grøntsager i plastikbeholdere med et lækagesikkert låg, eller du kan lægge maden i papir. I rummet med lav luftfugtighed er det bedre at lægge frugt (adskilt fra grøntsager).

Sådan opbevarer du mad i køleskabet – tips

Mad, der er klar til at blive spist bedst opbevaret i glasvarer. Gør det til en vane at flytte al tilberedt mad fra gryder og pander over i glasbeholdere. Men hvis du ikke har planer om at opbevare koteletter eller stege i gryden i meget lang tid, kan du lade den stå i køleskabet og sørge for at dække den med et låg.

Opbevaring af fødevarer i plastikbeholdere er acceptabelt, hvis det er frugt eller grøntsager – intet andet bør efterlades der. Hvis du ikke har låg til beholderne, bør du dække dem med folie eller i det mindste husholdningsfilm.

Det er også strengt forbudt at opbevare fødevarer i melamin service. Termoaktive plastbeholdere er ikke egnede til køleskabet. Desuden er det bedst slet ikke at spise af sådanne beholdere.

Kogegrej af aluminium og støbejern er heller ikke egnet til opbevaring af mad i køleskabet. Det viser sig, at aluminium kan oxidere og “forgifte” maden, og støbejern ruster ofte, så det er bedre ikke at lade maden ligge i det.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet