Sådan koger du hurtigt perler til suppe eller tilbehør: de vigtigste hemmeligheder

Hvad perlegryn kan bruges til, og hvordan man tilbereder perlegryn lækkert – find ud af det i Vi-artiklen.

Sådan koger du perlegrød korrekt og velsmagende / depositphotos.com

Perlegrød indtager en førende position i vurderingen af den mest nyttige grød, fordi den indeholder et stort antal nyttige stoffer, der er nødvendige for en person. Den indeholder zink, selen, kobber, mangan, jern, jod, krom, nikkel, kalium, calcium, vitamin B, A, D, E, H og PP samt fibre. Vi fortæller dig, hvordan du tilbereder perlovka korrekt, så den bliver smuldrende og velsmagende.

Tidligere talte vi om, hvilken grød der er nyttig og anbefales til indtagelse.

Sådan lægger du gryn i blød hurtigere – et lifehack

Før du begynder at koge perlegrynene, skal du lægge dem i blød i vand. Det går ikke hurtigt – grynene skal stå natten over, men hvis du ikke har tid, kan du lægge perlen i blød i 2-3 timer. Jo mindre den er udblødt i vand – jo længere tid skal du koge den.

Metoden til iblødsætning er enkel – den nødvendige mængde gryn skal plukkes og vaskes flere gange under rindende vand. Hæld dem derefter i en dyb beholder, hæld koldt vand over, og lad dem stå i den tildelte tid. Når vandet er slut, skal det drænes, og kornene skal skylles grundigt.

Sådan koger du hurtigt perler uden iblødsætning – et tip

Nogle husmødre lægger ikke perlerne i blød, men så skal de koges i lang tid. Hvis denne mulighed passer dig, skal du plukke grynene, fjerne snavs og skylle dem flere gange under varmt vand. Kom det derefter i kogende vand (1 kop gryn – 3 kopper vand), kog i to minutter. Hæld det kogende vand fra, hæld koldt vand på, og sæt beholderen tilbage på bålet. Kog, indtil det koger, og reducer konstant varmen. Efter 10 minutter kan du tilsætte salt, krydderier og smør. Kog perlovkaen, indtil alt vandet er fordampet – som regel koges perlovka uden iblødsætning i 40-60 minutter.

Sådan koger du hurtigt peberkorn i en multicooker – opskrift

Kog din yndlingsgrød kan ikke kun koges i en gryde, men også i en multivark. For at gøre det skal du lægge grynene i multivarkens skål og hælde koldt vand på. Vælg tilstanden “Grød”, “Boghvede” eller “Ris”. Hvis grynene ikke blev lagt i blød, vil tilberedningstiden være 1,5 time, og hvis perlekvarterne “hviler” i vand, vil de være helt klar på 60 minutter.

Sådan koger du hurtigt perler i mikrobølgeovnen, så de bliver velsmagende

Mikrobølgeovnen er et andet husholdningsapparat, som husmødre koger pearlina i. Læg grynene i en dyb skål, der kan tåle mikroovn, og hæld koldt vand over dem. Sæt derefter mikrobølgeovnen på fuld styrke, og tiden – 20 minutter, hvis du tidligere har lagt grynene i blød. Grynene, der ikke har ligget i blød, koger på 30-40 minutter.

Undervejs skal du røre i grøden flere gange og hælde kogende vand ved. Det er bedre at tilsætte salt, peber og smør til sidst. Klar perlovka bliver nødt til at dække med et låg og forlade i den slukkede mikrobølgeovn i 10 minutter.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet