Ikke alle konservesglas skal vendes på hovedet: Her er hvorfor

Vi fortæller dig, om du skal vende glas med agurker med skruelåg, og hvad du skal gøre med resten af din konserves.

De færreste ved det, men ikke alle snoninger kan drejes / depositphotos.com

Alle husmødre kender en simpel algoritme – de har konserveret grøntsager eller frugt, vendt glasset på hovedet på et varmt tæppe, pakket det ind ovenpå, ladet det stå, indtil det er kølet ned, og derefter sat det i kælderen. Det viste sig at være en fejl – man ved ikke, om man rent faktisk kan vende krukkerne på hovedet.

Om du skal vende krukkerne efter konservering – enkelt svar

Problemet er, at beslutningen om, hvorvidt du skal vende dine tomat-, agurk-, kirsebær- eller stikkelsbærglas på hovedet, afhænger af, hvilken type låg du bruger. Hvis det er almindelig turnkey-dåseså er det absolut nødvendigt at vende den på hovedet.

Twist-off lukninger – er en konserveringsmetode i vestlig stil. Hvad det er:

  • Låget indeni har en polymerbelægning;
  • denne belægning fungerer som en pakning;
  • Når du skruer låget på et glas med varm væske, udvider polymeren sig;
  • og skaber en tæt forseglingseffekt;
  • Når dåsen køler ned, trækkes der varm luft ind;
  • Der opstår et vakuum, som ledsages af et karakteristisk klik i låget.

Hvis du vender glasset på hovedet, vil låget være i den koldeste zone – så er der større chance for, at konserveringen “eksploderer”.

Hvor længe skal krukkerne stå på hovedet – den nøjagtige tid

Erfarne husmødre siger, at man ikke kan vikle tæppet ud og stille glassene på bunden med låget opad, før de er kølet helt ned. Desuden skal netop denne afkøling ske jævnt, ellers vil indholdet begynde at gære eller mugne. Som regel er 3-4 dage nok – efter denne periode kan dåsemad sættes væk i spisekammeret eller kælderen.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet