Find ud af, om hvedegrød skal røres, hvad der er den bedste måde at tilberede den på og hvordan – i Vi-artiklen.
Sådan laver du hvedegrød / depositphotos.com
Ernæringseksperter siger, at hvedegrød er meget nyttigt, ikke kun for atleter (takket være biotin i sammensætningen), men også for alle andre mennesker. Ved at spise det regelmæssigt kan du forbedre din hukommelse, fremskynde hjernens funktion, øge effektiviteten og koncentrationen. Desuden har hvedegrød en positiv effekt på blodkoagulation og fremmer sårheling.
Vi fortæller dig, hvordan du tilbereder hvedegrød på vand, smuldrende og ikke mindre velsmagende – på mælk.
Sådan skylles hvedegrød ordentligt – den forberedende fase
For at kunne koge en velsmagende grød skal den forberedes ordentligt. Kornet skal vaskes under rindende vand flere gange, indtil væsken bliver gennemsigtig. Derefter skal du beslutte, om du vil koge grøden med vand eller mælk.
Usød grød er bedre med vand, men til en sød ret anbefaler vi at bruge mælk eller en blanding af mælk og vand. Som regel skal du tage 3 kopper væske til 1 kop gryn, hvis du kan lide en tyktflydende struktur, og til smuldrende grød vil det være nok med 2 kopper vand eller mælk.
Sådan koger du hvedegrød på vand i en gryde – opskrift
Du skal tage den nødvendige mængde gryn, hælde dem i en gryde, hælde koldt vand eller mælk på. Kog grøden under omrøring, indtil den koger, og skru derefter ned for varmen, og kog videre i 20-30 minutter, indtil den er tyknet. Tag gryden af varmen, og lad grøden trække i 15-20 minutter under låg. Du kan desuden pakke skålen ind i et varmt håndklæde.
Sådan koger du hvedegrød i en multicooker – teknologi
Læg hvedegrynene i multicookerskålen, hæld mælk eller vand på, vælg “Grød” eller “Grits”, og kog i 35 minutter. Derudover kan du tænde for “Warming”-tilstanden i 5-10 minutter for at lade grøden trække bedre.
Hvis du gerne vil bruge en grødtilskudHvis det ikke er sødt, er det bedst at lave løg- og gulerodswok til den usødede ret. Til en usødet ret er det optimalt at lave en stegning af løg og gulerødder, tilsæt salt og krydderurter. Sød grød smager bedre, hvis du tilsætter lidt smør, kanel, kondenseret mælk eller honning.
Sådan laver du hvedegrød – proportioner og tid til ovnen
Tag en beholder, der kan sættes i ovnen, hæld grynene i den, og hæld derefter mælk eller vand i. Forvarm ovnen til 200 °C, og bag den uden låg i 30-40 minutter. Sænk temperaturen, og bag grøden videre i yderligere 10-15 minutter. Smag på grøden – hvis den stadig er fast, skal du tilsætte mere væske, slukke for ovnen og lade fadet stå.