Den mest usunde måde at tilberede æg på er blevet kåret

Eksperter fra UK National Health Service har sagt, at stegning af æg er den mest skadelige måde at tilberede dem på.

Æg er meget sunde til morgenmad foto af .depositphotos.com

Æg – en af de mest almindelige muligheder for morgenmad og generelt en snack, og det ser ud til, at der ikke er noget galt med hønseæg?

Men ifølge eksperter kan hønseæg forårsage skade. Desuden har de udnævnt den mest skadelige måde at tilberede æg på. Ifølge eksperter fra National Health Service i Storbritannien er stegning af æg den mest skadelige måde at tilberede dem på. Derfor er det skadeligt at spise æg hver dag.

Og hvis du spekulerer på, om kogte æg er skadelige, svarer vi – ingen. Eksperter anbefaler dog, at man koger æg uden at tilsætte salt. Det vil sige, at kogte æg ikke er skadelige sammenlignet med spejlæg.

Fans af æg og sund kost har sikkert også undret sig over, hvad der sker, hvis man spiser æg hver dag. Svaret på dette spørgsmål er ganske enkelt – en sund person kan spise op til to eller tre æg om dagen. Teoretisk set kan du spise ti æg eller mere om ugen. Men det er bedre ikke at spise mere end fem eller seks æg.

Kogte hønseæg er gode for dig og gør ingen skade – et eller to æg til morgenmad vil hjælpe dig med at opbygge muskelmasse: æggeprotein er lettere at fordøje end kødprotein. Du vil styrke dit nervesystem og tabe dig.

Samtidig skal du altid huske på, at æg kan være skadelige for leveren, hvis du ikke har alt i orden med dette organ. Desuden vil fordelene ved æg for ældre ikke være så mærkbare, hvis de har et højt kolesteroltal. Du bør heller ikke være glad for æg, hvis du har pancreatitis, lever- og galdeblæreproblemer og nogle gange gastritis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet