Sådan fjerner du antibiotika fra kylling: Læg den i blød i denne marinade

Vi fortæller dig, hvordan du fjerner antibiotika fra kylling derhjemme, hvis du tvivler på dens kvalitet.

Sådan fjerner du antibiotika fra kyllinger / collage af Vi, foto af depositphotos.com

Kyllingekød er noget af det mest populære i dag. Det ligger godt i maven, er hurtigt at tilberede og relativt billigt. Men mange mennesker er på vagt over for butikskylling, fordi de tror, at det kan være “fyldt” med antibiotika og andre farlige stoffer. Der er flere enkle og effektive måder at fjerne hormoner og antibiotika fra kød derhjemme.

Sådan slipper du af med antibiotika i kylling

Du kan ikke finde ud af, om der er antibiotika i den kylling, du har købt i butikken. Du kan kun stole på producentens integritet – at kødet fra disken ikke indeholder skadelige stoffer.

Man tror, at kylling, der sælges i butikken, er sikker – i henhold til hygiejnekravene er mængden af hormoner og antibiotika i kødet normaliseret. Men hvis du køber produktet i nogle toriserede forretninger, kan du teoretisk set købe dårlig kvalitet. Hvis man er i tvivl om kødets kvalitet – set hvor det er købt – er der under alle omstændigheder nogle enkle måder at slippe af med farlige stoffer på:

  • Læg kødet i blød før tilberedning

Læg fjerkræet (eller andet kød) i blød i vand, almindeligt vand eller mineralvand, i mindst 1 time.

Du kan lave en marinade: Tilsæt lidt salt (3-4 spsk. liter) eller citronsaft (2-3 spsk. liter) eller 0,5 tsk. citronsyre til vandet – vandet vil “trække” skadelige stoffer ud.

  • Tilberedning af kød i sekundær bouillon

Tilberedning med sekundær bouillon hjælper også med at slippe af med “tilsætningsstoffer” – efter kogning skal du koge kødet i 10 minutter, derefter dræne bouillonen, tilsætte rent vand og tilberede som normalt. Nogle husmødre koger endda ikke på den anden, men på den tredje bouillon.

Fjern skind og fedt fra slagtekroppen eller kødet før tilberedning – de indeholder de mest skadelige stoffer.

  • Bag kød i stedet for at stege det

Varmebehandling ved høje temperaturer hjælper også med at slippe af med skadelige stoffer. Før bagning skal du som nævnt fjerne skind og fedt samt alt indmad. Placer fuglen eller kødet, så fedtet løber ud i bakken og ikke suges ind i kødet igen.

Tidligere fortalte vi dig, hvad det sundeste kød er – der er tre typer at vælge imellem.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet