Sådan undgår du, at brød bliver muggent og gammelt: Hvor skal du opbevare brød i køkkenet?

Hvor det er bedst at opbevare brød – i køleskabet eller brødkassen, og hvordan man holder brødet friskt i længere tid – kan du læse i Vi-artiklen.

Kan brød opbevares i køleskabet / depositphotos.com

Ved du, hvad de fleste mennesker gør for at holde brød frisk i længere tid? De sætter det i køleskabet. Og de råder alle til at gøre det – de siger, at brød ikke fordærves eller bliver gammelt i køleskabet. “Jo, det gør det!” – lyder det fra andre. Lad os finde ud af, om brød faktisk kan opbevares i køleskabet.

Tidligere skrev vi om, hvordan man laver brød uden gær i ovnen, multivarka og på komfuret.

Om brød kan opbevares i køleskabet – fordele og ulemper

Modstanderne af at opbevare brød i køleskabet har faktisk ret: Brød bliver hurtigere gammelt i køleskabet (3 gange – siger forskerne) end ved stuetemperatur. Årsagen er, at stivelsesmolekylerne krystalliserer i brødet i køleskabet, og det resulterer i, at brødet bliver gammelt.

Men der er en nce – man kan ikke opbevare brød i køleskabet i længere tid. Hvis du har brug for mere eller mindre frisk brød i 2-3 dage, kan du bruge køleskabet til det.

Sådan opbevarer du brød i køleskabet – 3 måder

Der er nogle få regler for, hvordan man opbevarer brød i køleskabet.

  • Pak ikke brødet ind i en plastikpose – så bliver det helt sikkert gammelt.
  • Læg brødet i en papirpose og pak det derefter ind i en plastikpose eller madfilm. Den fugt, der fordamper fra brødet, absorberes af papiret, og brødet forbliver sprødt.

Vær advaret: Hvis brødet stadig er varmt, skal du lade det køle helt af, før du pakker det ind og sætter det i køleskabet. Indpakket varmt brød vil blive dækket af kondensvand.

Hvor skal man opbevare brød i køkkenet for at undgå, at det bliver gammelt – tips

I brødbeholderen

Det er den nemmeste måde at opbevare brød på, men du kan kun opbevare brød i kort tid – højst to dage.

Det er bevist, at brød opbevares bedst i en brødkasse af træ. Pak brødet ind i en pose, f.eks. en linnedpose, og læg den i brødkassen, men sæt brødkassen i et lukket køkkenskab væk fra direkte sollys.

Temperaturen skal være omkring 20ºC. Sørg for, at køkkenet ikke er for fugtigt, ellers bliver brødet muggent.

I fryseren

Den bedste måde at opbevare brød på er i fryseren, her kan det holde sig i 3-6 måneder.

Du kan lægge brød i fryseren i den originale butiksemballage. Hvis brødet er pakket ud, skal det pakkes ind i en plastikpose, husholdningsfilm eller folie. For at være sikker kan du “pakke” brødet ind i husholdningsfilm og derefter i folie.

I fryseren kan du i øvrigt ikke kun opbevare brød, men også wienerbrød – det bevarer sit udseende perfekt og mister ikke sin smag.

Det er bedre at optø brød ved stuetemperatur efter at have pakket det ud på forhånd.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet