Cheesecakes er en ret, som vi kender fra barndommen, og det ser ud til, at vi ved alt om dem. Men selv sådan en simpel ret kræver en særlig tilgang.
Hvorfor ostekager spredes på panden / foto depositphotos.com
Cheesecakes – det er den perfekte ret, som med et minimum af ingredienser kan være en god morgenmad eller aftensmad. I løbet af 20-30 minutter kan du bogstaveligt talt tilberede en vidunderlig godbid til hele familien. Det vigtigste er at kende nogle vigtige ncer.
Tidligere fortalte vi dig, hvordan du laver cheesecakes – opskriften på de mest lækre.
Hvorfor holder cheesecakes ikke formen og falder fra hinanden – hvad er årsagen?
Hvis du har æltet en ostemasse, men ostekagerne mod forventning falder fra hinanden, når du prøver at vende dem – så ligger problemet i dejen. Svaret på det ældgamle spørgsmål om, hvad man skal gøre, hvis ostekagerne falder fra hinanden, er enkelt – reparer dejen med det samme.
Cheesecakes vil falde fra hinanden, hvis der ikke er æg i dejen. Selve ostemassen holder ikke sin form, når den varmebehandles, og set hvor meget du prøver, vil du ikke kunne lave cheesecakes uden æg.
Cheesecakes vil også falde fra hinanden, hvis der ikke er nogen bindende ingrediens i dejensom i dette tilfælde er mel eller semulje. De absorberer den overskydende væske, der måtte være i ostemassen, og gør ostekagerne mere elastiske.
En anden grund til, at cheesecakes ikke holder formen for meget sukker. Pointen er, at overskydende sukker gør ostemassen flydende, så en for sød dej vil bare flyde ud af din pande.
Hvorfor cheesecakes blev flydende, og hvordan man redder dem
Cheesecakes bliver flydende af flere grunde:
- Hvis du har tilsat for mange æg til dejen. Pointen er, at hytteost ikke absorberer væske, men i stedet opløses i den.
- Hvis du har tilsat for meget mælk eller creme fraiche til dejen. I dette tilfælde er den nemmeste løsning at tilsætte lidt mere hytteost til dejen og tykne massen med et par spiseskefulde semulje.
Hvis der ikke er mere ostemasse – kan du kun bruge semulje. Brug under ingen omstændigheder kogt grød, semulje skal være rå. Tilsæt 3-4 spiseskefulde semulje til dejen, og lad dejen stå på bordet i 20 minutter. Grynene vil absorbere den overskydende væske, svulme op, og dejen vil blive tykkere.
Vær dog forsigtig, da for meget semulje vil gøre dine cheesecakes hårde. Hvis du ikke har semulje til rådighed, kan du jævne ostemassen med mel. Brug ikke stivelse til at jævne ostekagerne, så ødelægger du bare maden.
Hvorfor ostekager klæber til dine hænder / foto depositphotos.com
Hvad skal man gøre, hvis ostekagerne klæber til ens hænder – Lifehack
Hvis ostedejen er klistret og ikke holder sin form og konstant klæber til dine hænder, må du ty til nogle tricks.
For det første bør du kun arbejde med klistret dej ved at fugte dine hænder med koldt vand. I så fald bliver ostemassen mere håndterbar. Du kan også fugte dine hænder med vegetabilsk olie.
For det andet skal du sørge for at drysse dem med mel, når du har formet emnerne. Ellers vil ostekagerne, der venter på deres tur på panden, klæbe til dit bord eller skærebræt. Du skal ikke drysse semulje på kagerne, da grynene vil begynde at brænde under stegningen, men mel giver en flot rødlig skorpe på dine ostekager.
Skal cheesecakes bages?
Nej, det skal du ikke. Faktum er, at ostemassen i sig selv er et spiseklart produkt. Det eneste, du skal gøre, er at stege ostekagerne, indtil de er brune. Hvis du har en fornemmelse af, at ostekagerne ikke er gennemstegte, har du lavet en for flydende dej, og så hjælper det ikke at stege dem længere.
I gennemsnit steges cheesecakes i 5-7 minutter hver under et lukket låg ved medium varme. Cheesniki kan også tilberedes i ovnen. I så fald vil tilberedningstiden stige til 30-40 minutter, afhængigt af din ovns kapacitet.
Hvis dejen blev tilberedt korrekt, kan cheesniki ikke undgå at blive bagt, da denne ret ikke kræver lang varmebehandling. Men hvis du føler, at du i stedet for en cheesecake har en smørbar, blød masse på din tallerken, skal du straks fortykke den resterende dej med semulje.