Du er i gang på to minutter: tips til, hvordan du fortynder mælkepulver korrekt

Du har helt sikkert brugt mælkepulver i fermenterede mælkeprodukter, som du har købt i butikken. Prøv nu at lave det selv.

Der er nogle enkle knowhow om, hvordan man fortynder mælkepulver korrekt / foto: depositphotos.com

Omtale af mælkepulver møder du sandsynligvis ofte på etiketterne på yoghurt, kefir og creme fraiche. Mange mennesker er mistænksomme over for dette pulver og siger, at det er dårligt for dit helbred. Men det er det ikke. Læs på Vi, hvordan du fortynder mælkepulver til morgenmad og snacks.

Tidligere beskrev Vi i detaljer, hvordan man laver hjemmelavet kondenseret mælk – en opskrift, som selv en nybegynder kan mestre.

Tørmælk er næsten lige så god som pasteuriseret mælk med hensyn til vitaminsammensætning og ernæringsmæssige kvaliteter. Det bruges til at lave fløde, hytteost og kondenseret mælk. Smagen af mælkepulver adskiller sig ikke fra flydende mælk: Hvis du er bange for, at koncentratet bliver “for vandet”, skal du købe en blanding med en høj procentdel af fedt og protein.

Mælkepulver – hvordan man bruger det korrekt

Mælkepulver kan opbevares på et tørt sted fra seks måneder til tre år, afhængigt af fedtindholdet. Almindelig mælk udløber efter 15 dage, og uden nedkøling ved høje temperaturer ødelægges produktet inden for en dag.

Før brug, især i babymad, er det bedre at konsultere en læge om kontraindikationer og sikre sig, at blandingen ikke giver hverken dig eller dit barn allergi.

Pulveret skal nødvendigvis opløses i varmt, kogt vand og omrøres godt, så der ikke dannes klumper. Vandet interagerer aktivt med produktets proteiner, og resultatet er reduceret mælk.

Sådan fortynder du mælkepulver korrekt til 1 liter – trin-for-trin-vejledning

Til fem skefulde pulver (25 g) skal du tage et glas varmt vand (200 ml) og hælde det gradvist i. Rør hele tiden blandingen til en homogen konsistens, og lad den derefter stå i 15 minutter “alene”, så proteinerne svulmer op. Hvis du vil have et koncentrat med en høj fedtprocent, skal du lege med forholdet mellem vand og pulver.

Når du opløser mælkepulver, skal du altid overveje temperaturen, da utilstrækkeligt opvarmet vand vil ødelægge dit koncentrat – du får våde klumper i stedet for væske.

Hæld heller ikke kogende vand i, for så vil dit produkt koagulere. Og hvis du bruger en røremaskine, får du ekstra skum.

Men allerede fortyndet mælk kan koges og bruges separat til morgenmad eller snacks, eller man kan lave mælkegrød eller fermenterede mælkeprodukter på basis af den.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet