Friske svampe skal renses, set hvor de kommer fra. Det er dog ikke altid nødvendigt at vaske dem.
Skal du skrælle svampe, før du laver mad – tips / foto depositphotos.com
Tilbage fra butikken og begynde at lave mad, har mange ikke meget erfarne kokke et spørgsmål, og om det er nødvendigt at rense svampe før madlavning. Når alt kommer til alt, er købte svampe ud fra udseendet allerede ret rene og kræver ikke yderligere forberedende manipulationer. Men som altid er der ncer i dette tilfælde.
Forresten har vi allerede tidligere delt anbefalinger om, hvordan og hvilke svampe der kan tørres.
Om svampe skal skrælles før tilberedning – kokkenes svar
Friske svampe bør renses, set om de er købt i en butik eller plukket i hånden i skoven. På den ene eller anden måde samler der sig snavs og støv på dem.
Det kan du gøre med en børste, en kniv eller en opvaskesvamp. Du skal også sørge for at trimme stilken på svampen.
Svampe absorberer fugt meget godt / foto depositphotos.com
Vask af svampe bør ske afhængigt af sitionen. Det kan ikke anbefales at lade dem ligge i vand i lang tid, fordi disse svampe er meget gode til at absorbere fugt. Og det vil have en dårlig effekt på produktets smag og lugt. Skyl svampene hurtigt nok, og fjern overskydende snavs med en børste eller svamp. Hvis du har brug for at fjerne overskydende væske efter vask, skal svampene straks tørres med et papirhåndklæde.
Rene svampe før tilberedning kan også rengøres med en skarp kniv. For at gøre dette er det nok at lirke forsigtigt i svampens hud ved kanten af hatten og trække i den. Denne mulighed anbefales til store eksemplarer. Unge og små svampe behøver ikke at blive vasket og rengjort – de skal bare tørres af med en serviet.
Læs også her:
Sådan skræller du svampe før tilberedning – lifehack
Det er ikke nødvendigt at holde disse svampe i vand i lang tid og lægge dem i blød før varmebehandling. Men den måde, du vælger at skrælle svampe på før tilberedning, afhænger af den ret, du beslutter dig for at lave.
For eksempel, Skræl svampe før stegning bør “renses”. For at forhindre, at de absorberer overskydende fugt, vaskes de ikke, men behandles med en børste og en fugtig klud. Du skal også fjerne eventuelle beskadigede dele af svampen. Takket være dette vil du efter stegning få sprøde svampe med en gylden skorpe.
Det er bedre at rengøre svampe før stegning uden at vaske i vand / foto depositphotos.com
Og hvis du vil koge svampeSvampene skal skylles godt under rindende vand.
Inden nedfrysning renses og tørres svampene også, og de mørke områder skæres af. Derefter kan sådanne svampe steges, kastes i suppe eller stuves. De behøver ikke at blive tøet op før tilberedning.
Men hvis du skal tørre svampeDet anbefales ikke at vaske dem. Det vil for det første forlænge tørretiden, hvilket kan forårsage skimmel, og for det andet vil de blot blive mørkere. Til tørring skal du være opmærksom på kvalitetssvampe uden skader.
Hvis du spekulerer på, om du skal rense kongesvampe, svarer vi – det er nødvendigt på samme måde som almindelige svampe – i denne sag er der ingen forskelle mellem dem.
Kongelige svampe rengøres på samme måde som almindelige svampe / foto depositphotos.com