Vi fandt ud af, hvilken marmelade der er nyttig, og hvordan den hjælper immunforsvaret om vinteren.
Hvilken marmelade er den mest nyttige / foto depositphotos.com
Om efteråret lukkede ukrainerne flittigt forskellige syltetøj til vinteren. I begyndelsen af december er det tid til at åbne krukker med velsmagende drik og genoplade med naturlige vitaminer. Men husk, at du ikke skal spise for meget marmelade, da blodsukkeret ellers kan stige. Vi fandt ud af, hvilke forskellige typer marmelade der er nyttige.
Solbærsyltetøj
Solbærsyltetøj anses for at være noget af det mest nyttige. Alle kender de helbredende egenskaber ved dette sure bær. Solbær indeholder en enorm mængde C-vitamin og er også rige på phytonicider, de vigtigste fjender af influenza. Rå marmelade i stedet for kogt er mere nyttig – den bevarer flere vitaminer.
Marmelade af rønnebær
Rønnebærsyltetøj – en stor hjælper i kampen mod stress og søvnløshed. Det er meget godt for nervesystemet. Marmelade af rønnebær sænker også blodtrykket, beroliger nervesystemet og forbedrer præstationsevnen.
Marmelade af blommer
En stor dosis P-vitamin er den største fordel ved blommemarmelade. Blommemarmelade styrker blodkarrenes vægge og reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
Hindbærmarmelade
I kampen mod forkølelse, ondt i halsen og feber er hindbærmarmelade uundværlig. Ved halsbetændelse og andre halssygdomme er det nyttigt at spise kogt marmelade, og ved symptomer på akutte luftvejsinfektioner og hoste er det bedre at tilsætte rå marmelade til te.
Marmelade af grankogler
Grankoglesyltetøj er ikke særlig populært, men det er en rigtig vitaminbombe. Den er berømt for sine antibakterielle egenskaber og er også rigtig god for hjerte og blodkar.
Marmelade af roser
Usædvanlig og meget velsmagende rosenmarmelade er meget god for maven: den forbedrer fordøjelsen, reducerer risikoen for mavesår og normaliserer stofskiftet. De æteriske olier bekæmper bakterier og beroliger nervesystemet. En sådan marmelade bevarer flere vitaminer, hvis rosenbladene ikke koges, men blot lukkes med sukker.
Kirsebærsyltetøj
Læger har bevist, at kirsebærsyltetøj er yderst nyttigt for knogler og led, styrker blodkarrene og sænker blodtrykket. Kirsebær er også rige på vitaminer og syrer, som er uundværlige ved forkølelse.
Æblemarmelade
Æblemarmelade er rig på pektin, et stof, der er utroligt godt for hjertet og også fjerner kolesterol og tungmetaller fra kroppen. Æbler er kendt for at være rige på jern og kalium, som også er godt for hjertet.