Sådan fremskynder du frøspiring: 4 metoder til en fantastisk høst

Sådan lægger du frø i blød for hurtigt at kunne dyrke grøntsager – lær det i materialet.

Frø skal opvarmes i løbet af iblødsætningsperioden / depositphotos.com

Blandt dacha-beboerne er der mange, der elsker at rode med jorden. Det er ikke kun en fysisk belastning, men også en følelsesmæssig forløsning. Og endnu mere glæde bringer frugterne af dit arbejde. Høsten spirer dog ikke altid hurtigt og jævnt.

Vi fortæller dig, hvordan du fremskynder spiringen af tomatfrø, auberginer, gulerødder og andre grøntsager. Forresten har vi tidligere fortalt dig, hvorfor peberfrø ikke spirer.

Sådan vækker du frø – enkle måder

Der er flere måder at få hurtig spiring af frø til at blive normen i din køkkenhave. Vi har gennemgået de mest effektive af dem.

Vask med kontrast

Først og fremmest skal du dyppe frøene i varmt vand og holde dem i 4-5 sekunder. Dyp dem derefter straks i koldt vand. Gentag denne procedure mindst 5 gange. Behandling med varmt vand og derefter en pludselig temperaturændring fremmer spiring af frøene.

For at gøre det nemmere for dig at lægge frøene i blød, kan du lave en lille pose af gaze og lægge dem i den. Det sikrer, at alle frøene bliver på plads og ikke “flygter” ud i vasken.

Vodka-tinktur

En anden mulighed for at vække frøene er at lægge dem i blød i vodka eller 45-graders alkohol. Lad dem ligge i en halv time, og så kan du begynde at arbejde på køkkenhaven.

Kompost-te

Tag to liter smeltet vand (regnvand, flodvand, snevand), tilsæt 10 ml marmelade og 70 g moden kompost (en kop tørstof). Læg frøposen deri i den tid, der kræves til den pågældende frøtype.

TipLæg bælgfrugter i blød i 4-5 timer, agurker, græskar og kål i 12 timer, tomater, rødbeder og salat i mindst en dag, gulerødder og selleri i to dage.

Sådan fremskynder du spiringen af tomatfrø og andre afgrøder

Gartnere har allerede prøvet mange måder, men der er én, der er virkelig effektiv. Når du har lagt frøene i blød, skal du varme dem op. En almindelig varmepude vil hjælpe dig med dette. Kom 50 ml varmt vand i den, sæt krukken med frø ovenpå og pak den ind i et frottéhåndklæde, så temperaturen ikke falder hurtigt.

Hvis du bruger disse enkle tips, kan du nyde en fantastisk høst og spise sunde og velsmagende grøntsager direkte fra køkkenhaven.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet