Sauerkraut som mormor: tilbered sprød kål med sukker, vand eller uden

En af de mest populære vinterretter, som passer godt til kartofler eller grød, er sprød og smagfuld sauerkraut.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt der skal tilsættes sukker til sauerkraut, så har du bare aldrig smagt denne lækkerbisken / foto depositphotos.com

Når kulden sætter ind, vil mange mennesker gerne spise flere grøntsager, men agurker og tomater “skyder i vejret” i pris på grund af sæsonudsving, men kål er ikke så dyrt. Derfor er erfarne husmødre vilde med surkål, fordi denne snack er meget hurtig og nem at tilberede og heller ikke kræver mange penge.

I denne artikel vil du lære, hvad du skal tilsætte til surkål for at gøre den saftig og sprød, samt om du har brug for røn i surkål. Det viser sig, at ikke alle krydderier og ekstra ingredienser vil fremhæve kålens smag med succes, der er sådanne “tilsætningsstoffer”, der vil ødelægge snacken fuldstændigt.

Røn – til kål eller ej

Rønnen har i sig selv en bitter smag, som de færreste kan lide. Men hvis du tilsætter bær til kål, bliver snacken meget usædvanlig og vil appellere til dem, der kan lide lidt krydderi og pikanteri.

Sauerkraut med rønnebær, hvad du skal bruge:

  • 3 kg kål,
  • 3 gulerødder,
  • 150-200 g rønnebær,
  • 2 grønne æbler,
  • 3 spiseskefulde salt.

Striml kål, riv gulerødder og skær æbler i tynde skiver. Fjern halerne på rønnebærrene. Drys kålen godt med salt. Tag derefter en krukke af passende størrelse, og stamp kålen og gulerødderne ned i den, skiftevis med lag af bær og bær. Det er ikke nødvendigt at tilsætte vand eller saltlage. Hemmeligheden er, at kålen skal komprimeres kraftigt, så frigiver den saft, og det vil være nok til at starte fermenteringsprocessen. Sådan surkål i en krukke uden saltlage opbevares i køleskabet eller på et køligt sted, fra tid til anden skal kålen gennembores med et træspyd, der kommer til bunden af krukken.

Man mener, at den mest korrekte opskrift på sauerkraut er versionen uden tilsætning af vand / foto depositphotos.comMan mener, at den mest korrekte opskrift på sauerkraut er versionen uden tilsætning af vand / foto depositphotos.com

Opskrift på sauerkraut til hurtig tilberedning

Hvis du ikke kan lide krydderier, og sauerkraut på glas uden saltlage, som du synes, skal være sød, er det værd at prøve en anden opskrift. Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal tilsætte sukker til sauerkraut, så har du simpelthen aldrig smagt denne lækkerhed. Sauerkraut som din bedstemors – det er en smag, du aldrig vil glemme.

Sauerkraut på glas med sukkerbliver meget sprød og hurtigt tilberedt. Til denne opskrift skal du bruge:

  • 2 kg kål,
  • 2 gulerødder,
  • 1-2 teskefulde sukker,
  • salt efter smag.

Tilberedningen tager ikke lang tid: Striml kål, riv gulerødder, pres grøntsagerne ned i glasset, og hæld sukker og salt over dem. Sæt derefter kålen under pres, og prik med jævne mellemrum hul på hele krukkens indhold med et spyd eller en kniv.

Opskrift på sauerkraut med vand

Man mener, at den mest korrekte opskrift på sauerkraut er versionen uden tilsætning af vand. Der findes dog også en anden opskrift på kogning af kål. Den er velegnet til gammel kål, som kan give for lidt saft, så den bliver mørk og ikke fermenterer. Mange mennesker ved ikke, hvilke krydderier der kan tilsættes sauerkraut, og derfor eksperimenterer de og får en ulækker snack. Følg de allerede gennemprøvede opskrifter, nægt unødvendige tilsætningsstoffer.

Sauerkrautopskrift med vand – hvad du har brug for:

  • Ca. 2 – 2,5 kg kål,
  • 2-3 mellemstore gulerødder,
  • lidt oreganopeber og dildfrø.

For at forberede saltlagen skal du opløse 3 skefulde sukker og 2 skefulde sukker i en liter vand, koge den resulterende saltlage og sørge for at køle den ned. Striml derefter kål og gulerødder, “fyld” dem tæt i en krukke, og hæld krydderier over dem. Hæld derefter kold saltlage over kålen, og vent 2-3 dage. Krukkens hals skal dækkes med gaze, og selve beholderen er bedre at lægge i en skål eller et bassin, så det vand, der begynder at strømme under surdejsprocessen, ikke pletter alt omkring.

Fortæl os det også, hvem der ikke kan spise sauerkraut. Denne snack er farlig for folk med mave-tarm-problemer. Desuden kan for meget salt i kål føre til væskeophobning i kroppen, hvilket forårsager hævelse og kan føre til en kraftig stigning i blodtrykket.

Vi vil minde om, at Vi allerede tidligere har fortalt, hvordan man opvarmer et rum uden elektricitet og gas gratis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet