Mange værtinder tror, at jo længere tid den første ret står, jo bedre bliver den.
Opbevaring af borsjtj i køleskabet – en delikat proces / depositphotos.com
Enhver kvinde burde vide, hvordan man holder borsjtj velsmagende og frisk i længere tid, men mange gør alting forkert. Man mener, at den traditionelle vores landsmande ret nødvendigvis må insistere, ellers bliver smagen “forkert”. Lær, hvordan du opbevarer borsjtj korrekt.
Hvor længe borsjtj med kød kan opbevares i køleskabet – den præcise betegnelse
Ved at prøve sig frem fandt man ud af, at den første ret, der blev kogt med kødbouillonhar en udløbsdato 72 timer. Efter denne tid begynder den langsomt at blive sur og få en fremmed lugt og smag. Hvis borsjtj indeholder røget kødså kan retten “leve” op til 2 dage. Du kan forlænge holdbarheden af et sådant måltid med 1-2 dage med citronsyre eller eddike (de skal tilsættes under tilberedningsprocessen).
Med hensyn til hvor længe det kan opbevares Borscht uden kød i køleskabet, så vil suppen i dette tilfælde holde sig op til to dage forudsat at køleskabstemperaturen ikke stiger over 2-5 grader Celsius. Tilstedeværelse af grønt i borsjtj reducerer holdbarheden – hvis du tilsætter persille eller dild direkte i gryden, vil skal du helst kunne spise den første ret inden for 48 timer.. For ikke at forhaste dig, kan du pynte med duftende krydderurter borsjtj direkte på tallerkenen – i portioner.
Selv om du ikke kender til udløbsdatoen på borsjtj, er du nødt til at huske, hvordan du forstår, at borsjtj er blevet dårlig. Enhver nce af sur lugt, som øges, når retten opvarmes, et mærkeligt bundfald i gryden, rådden smag, bobler eller skum i gryden – klare tegn på et fordærvet produkt. Det er ikke længere værd at spise sådan en borsjtj – den kan være farlig for dit helbred.