Hvor meget brød og æg skal der i hakkekød, og hvad skal der tilsættes for at gøre det saftigt: ideelle proportioner

Koteletter af kylling, svinekød eller svinekød kan blive endnu mere lækre.

Perfekte kyllingekoteletter – hemmeligheder / depositphotos.com

Fyld til koteletter er en individuel sag. Nogle husmødre køber kød og “spinder” det selv, andre stoler på kødbutikker og tager en færdiglavet substans. Uanset hvilken løsning du foretrækker, bør du vide præcis, hvordan du gør absolut alt kød til koteletter flere gange bedre.

Hvad kan man tilføje til kyllingefars for at give smag – muligheder

Selv en erfaren værtinde kan have dårlige dage – ifølge den opskrift, der er testet tusind gange, falder koteletterne stadig fra hinanden og bliver ikke velsmagende. Men hvis hun ved præcis, hvordan hun kan forbedre smagen af hakket kylling, er der ingen chance for at komme galt af sted.

For det første skal du altid tilføje brødkrumme i farsen – det gør man ikke for massen, som mange tror, men for saftigheden. Desuden er det meget vigtigt at holde sig til proportionerne. Til 1 kg hakket kød er 250 g brød udblødt i mælk nok, og under ingen omstændigheder mere. Det samme gælder for æg – til den samme mængde kødprodukt vil det være helt nok 2-3 æg vil være nok. Hvis du overdriver, kan du få den modsatte effekt – når du steger kyllingekoteletter, vil de gå i opløsning og blive hårde.

Den anden ting, du skal tilføje til hakket kød til koteletter, anbefales af kyndige husmødre – det er knust is. Overraskende nok, men faktum er, at en så interessant komponent virkelig “opliver” selv hakket kød af ikke den højeste kvalitet, og kyllinge-, svine- eller oksekødskoteletter bliver meget møre.

Hvad skal man tilføje til kyllingefars, så det ikke er flydende

Hvis du ofte står over for dette problem – konsistensen af tilberedningen er ikke tyk nok – så prøv at tilføje til det hakkede kød lidt semulje. Men vær opmærksom på, at når grynene er kommet i kødmassen, skal beholderen med denne blanding stå i køleskabet i ca. 20-30 minutter. Det er nødvendigt, for at grynene kan svulme op og optage overskydende væske. Derudover vil selv brødet i en halv time have tid til at absorbere kyllingesaften, på grund af dette vil kyllingekoteletter være endnu mere velsmagende.

Sådan laver du kyllingekoteletter – opskrift

Hvis du følger de ovennævnte praktiske tips, vil du helt sikkert få den perfekte middag første gang.

Tag et kilo færdiglavet kyllingefars, eller lav din egen. Læg 250 g brødkrummer i blød i varm mælk, og tilsæt dem til farsen. Kom 2 hønseæg og 1 hakket løg i samme sted. Hvis kødet ikke var fedt nok, kan du komme 20-30 g smør i. Salt, peber og steg på en godt opvarmet pande smurt med vegetabilsk olie.

Nyttigt tip: Hver gang du tilbereder kyllingekoteletter, skal du huske, at du ikke kan bruge kyllingeskind til hakket kød – kun kød. Ellers bliver kyllingekoteletterne for fede, fordi fedtet ved høje temperaturer begynder at synke og flyde ud af skindet.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet