Sådan fodrer du kimplanter for at få dem til at vokse hurtigere: Gødning fra skraldespanden

Disse to produkter bliver normalt smidt ud, selv om de er fremragende gødning til kimplanter.

Sådan fodrer du kimplanter for at få dem til at vokse hurtigere / pixabay.com

Hvad skal man fodre kimplanter med for at få dem til at vokse hurtigere og ikke blive syge? Det viser sig, at en sådan gødning findes i alle køkkener, hvor der drikkes te eller kaffe.

Tidligere fortalte vi, hvordan sultanas hjælper med at dyrke stærke kimplanter.

Udblødt te og kaffegrums bruges ikke meget nogen steder. Måske vil kaffegrums for en gangs skyld blive brugt til at lave en skrubbe. Brygget te har slet ingen chance – det ryger direkte i skraldespanden. Men erfarne gartnere spilder ikke så gode ting.

Tebryg og kaffegrums til kimplanter – hvad de giver

Der er flere grunde til, at planter har brug for brugt tebrev og kaffegrums:

  • Kaffegrums og brugt te består af organisk materiale – når det er i jorden, nedbrydes det og beriger den. Nogle gartnere tilføjer kaffe- og te-rester til deres kompostbunke: Med tiden nedbrydes de og bliver til god gødning for planterne.
  • Kaffebønner indeholder kvælstof og kalium, som planterne har brug for til vækst og udvikling.
  • Brugt tebryg gør jorden løs, luft- og vandgennemtrængelig.
  • Hvis du tilsætter tebryg, når du planter planter, bliver de stærkere og mere modstandsdygtige over for forskellige sygdomme.
  • Tebryg og kaffe indeholder koffein – det afviser snegle og skadedyr, det er nok at drysse kaffegrums omkring planterne.

Det er vigtigt: Te kan udtørre jorden, så det er nødvendigt at holde jorden fugtig. Og kaffe kan forsure jorden, og i så fald bør man bruge aske som afoxideringsmiddel, hvis det er nødvendigt.

Gødning til kimplanter – sådan bruger du kaffegrums og -bryg

Det er meget nemt at bruge spundet bryg og kaffegrums som gødning til kimplanter. Når du planter kimplanter, skal du tilføje en knivspids brugt tørret bryg i bunden af koppen og blande kaffegrumset med jorden – planterne bliver ikke syge.

Det er vigtigt: Før du bruger bryggen, skal den tørres, og kaffegrumset skal ristes på en pande eller i ovnen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet