Sådan optøer du kød hurtigt på 5 minutter: en elementær metode

Vi fortæller dig, hvordan du optør kød korrekt, så du ikke spilder en masse tid.

Det er nyttigt for enhver husmor at vide, hvordan man hurtigt optøer kød / depositphotos.com

Man mener, at den mest pålidelige måde at optø kød på er i køleskabet eller i koldt vand. Men for at et stykke svinekød, kylling eller oksekød bliver egnet til madlavning, skal du vente flere timer. Vi har fundet ud af, hvordan man bedst optør kød, hvis man ikke har tid.

Sådan optøer du kød i mikrobølgeovnen

Erfarne husmødre siger, at denne metode er den hurtigste, men den har en nce. Ved en sådan optøning optøes nogle dele af slagtekroppen simpelthen, mens andre viser sig at være let kogte. Men på trods af dette særpræg er et lifehack om, hvordan man hurtigt optøer svinekød (eller et hvilket som helst andet dyr) i mikrobølgeovnen, det mest vellykkede, hvis der ikke er lange timer i reserve.

Du skal bare lægge et stykke slagtekrop i en dyb beholder, der passer til mikrobølgeovnen, og tænde for afrimningstilstanden. Hvis der ikke er nogen afrimningstilstand, er det nok at vælge den mest skånsomme tilberedningstilstand og indstille timeren til 10 minutter. Efter denne tid får du et blødt stykke svinekød, oksekød eller kylling.

Sådan optøer du kød hurtigt uden en mikrobølgeovn

Hvis du af en eller anden grund ikke ønsker at bruge en mikrobølgeovn, så tag almindelig bordeddike. Teknologien er som følger:

  • Tag slagtekroppen ud af pakken eller posen;
  • læg det i en skål;
  • dryp med eddike;
  • lad stå i 10-20 minutter.

Det er et praktisk lille trick til at optø kød hurtigere end i en mikrobølgeovn, men du bliver nødt til at vaske skroget grundigt efter en sådan opblødning for at slippe af med lugten og smagen af eddiken.

Sådan optøer du kød hurtigt med salt

Den tredje metode til hurtig optøning af kød er at bruge almindeligt bordsalt. Opløs en spiseskefuld i en skål med koldt vand, nedsænk råt kød i opløsningen og lad det ligge i 5 minutter, tag det derefter ud og begynd at tilberede det. Du vil blive overrasket, men denne metode giver dig virkelig mulighed for at optø kød på kortest mulig tid.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet