Frys aldrig disse ned: 7 fødevarer, du ikke kan opbevare i køleskabet

Mange fødevarer kan ødelægges endnu hurtigere i køleskabet end i et varmt køkken.

Hvad der kan opbevares i køleskabet, og hvad der ikke kan / foto depositphotos.com

Når det varme vejr begynder, vil man intuitivt sende så mange produkter som muligt i køleskabet. Det ser ud til, at de i et varmt køkken vil blive ødelagt på ingen tid, men faktisk er køleskabet – et sted, hvor et stort antal produkter kan visne, rådne eller simpelthen miste synet og smagen meget hurtigere end ved stuetemperatur. Vi har fundet ud af, hvilke produkter der ikke ødelægges i køleskabet, og hvilke der ikke er plads til der.

Og tidligere har vi forklaret, hvorfor du ikke skal sætte en varm ret i køleskabet, og hvad den er fyldt med.

Hvilke grøntsager bør ikke opbevares i køleskabet og hvorfor?

Ting, der kan opbevares i køleskabet, er bestemt ikke omfattet af følgende tomater. Kulde får dem til at miste deres smag, de bliver bløde, og konsistensen forringes – overfrosne tomater bliver til mos. Opbevar dem ved stuetemperatur og væk fra direkte sollys, så holder de sig friske længere.

Køleskabet er også dårligt for kartofler. Hvis du sender den til nedfrysning i stedet for at opbevare den et køligt, mørkt sted, hvor luften cirkulerer godt, vil det øge indholdet af stivelse og sukker, og det vil gøre den grynet og sød.

Årsager til, at du ikke bør opbevare løg Et par stykker i køleskabet. Denne smagfulde grøntsag, som også hvidløg (det bør heller ikke sendes i køleskab), kan for det første absorbere fugt i køleskabet og blive bløde eller mugne. For det andet kan det forringe smagen og lugten af andre fødevarer, der opbevares i nærheden. Det er der næppe nogen, der bliver glade for. Det er bedre at opbevare løg på et køligt, tørt og godt ventileret sted.

Mindre indlysende grunde til at agurker bør ikke opbevares i køleskabet. Denne grøntsag bliver ikke kun hurtigere dårlig, når den er frossen, men reagerer også meget negativt på nærheden af visse fødevarer i køleskabet (tomater, melon, bananer og andre), idet den bliver bitter og gul. Agurker skal opbevares på et køligt, tørt sted, men ikke i køleskabet, så bliver de ikke vandige og bitre.

Hvilke frugter bør ikke opbevares i køleskabet, og hvorfor?

Nedfrysning kan være dræbende for bananer и avocado. Det er bedst at opbevare dem ved stuetemperatur, indtil de er helt modne, og først derefter sætte dem i køleskabet, hvis det er nødvendigt.

Citrusfrugter, meloner и ananas overlever måske heller ikke rejsen til køleskabshylden. De mister deres smag og konsistens, når de opbevares koldt. Det er bedst at opbevare dem ved stuetemperatur, indtil de er modne, og så spise dem med det samme.

7 fødevarer, du ikke kan opbevare i køleskabet – ikke-indlysende valg

Mens grundene til, at grøntsager visner i køleskabet, er ret forudsigelige, er grundene til, at nogle andre fødevarer ikke hører hjemme der, ikke så lette at gætte. For eksempel er kulde og fugt skadeligt for bagværk. De får brødet til at blive gammelt og tørre ud hurtigere end ønsket, og det er svaret på spørgsmålet om, hvorfor brød ikke skal opbevares i køleskabet.

Der er ingen plads i køleskabet og nogle saucer, som mange mennesker er sikre på at finde på hylderne i køleskabsdøren. Honning honning krystalliserer og stivner i kulden, mister sin smag og bliver til en masse, der ikke kan fjernes med en ske. Krydrede saucer mister konsistens og smag i køleskabet. Begge opbevares bedst ved stuetemperatur.

Ketchup, sennep og sojasauce i forseglede, lufttætte pakker fordærves heller ikke uden nedkøling, men kan miste smag på grund af nedfrysning. Det kan betale sig at sætte dem i køleskabet efter åbning, hvis det anbefales på emballagen.

Køleskabet er heller ikke noget sted for en række vegetabilske olier. Kulden får dem til at blive tykkere og uklare. I dette tilfælde kan de stadig spises. Men denne ubehagelige effekt kan nemt undgås ved blot at opbevare olierne på et køligt, mørkt sted væk fra direkte sollys og varme.

Jordnøddepasta i køleskabet bliver til sten og er ikke længere egnet til at smøre på toast. For at undgå, at produktet bliver dårligt, skal du opbevare det i et spisekammer, hvor det ikke er så varmt og uden for solen.

Bør absolut ikke sendes i køleskabet kaffe. Bønnerne vil blive mættet med fugt og alle mulige lugte fra køleskabet, og den aromatiserede drik vil blive til en forfærdelig bryg. Opbevar den i en lufttæt beholder på et køligt, tørt og mørkt sted.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet