Hovedhemmeligheden bag lækker stuvet kål er afsløret: Du skal tilføje en “magisk” ingrediens

Lækker stuvet kål er en stolthed for enhver værtinde.

Du vil lære, hvorfor du skal tilsætte eddike til stuvet kål / foto depositphotos.com

Braiseret kål er en klassisk ret, som mange mennesker elsker. Det er dog ikke alle, der ved, hvordan man braiserer kål, indtil den er brun, og nogle gange bliver farven ikke den smukkeste. Derudover er det ikke alle, der formår at stuve kål lækkert.

Tidligere har Vi fortalt dig, hvordan stuvet kål tilberedes i henhold til de klassiske og originale opskrifter, og nu tilbyder vi dig at lære, hvad du skal tilføje til kålen for at gøre den smuk og velsmagende. Det viser sig, at der er en “magisk” ingrediens.

Hvad skal man tilføje til kål for at få smag – Lifehack

Lækker kålstuvning er en stolthed for enhver værtinde. Men kålen bliver ikke altid perfekt. En af de vigtigste hemmeligheder bag velsmagende stuvet kål er eddike.

Hvis du ikke ved, hvorfor du skal tilsætte eddike til kålstuvning, har du sandsynligvis aldrig formået at tilberede denne ret perfekt. Bordeddike giver kålen syrlighed, forbedrer dens smag og er selve hemmeligheden.

Til 1 kg kål skal du kun bruge 1 skefuld almindelig eddike, og den skal tilsættes kålen, før du hælder stegen i. Med andre ord skal du først lade kålen simre et stykke tid, og først efter ca. 30 minutter skal du tilsætte eddiken.

Erfarne kokke anbefaler også, at man prøver at erstatte den sædvanlige eddike med æbleeddike. Så bliver kålen endnu mere velsmagende.

Hvis du ikke er sikker på, at du ved præcis, hvordan man stuver kål, indtil den er brun, er det værd at lytte til råd fra erfarne kokke. De anbefaler, at man ikke kun tilsætter eddike, men også tomatpuré. Sojasauce kan også give farve.

Hvilke urter skal man tilføje til kålgryden?

Ud over eddike kan du tilsætte aromatiske urter og krydderurter til kålen. De løser et af de største problemer, der opstår, når en værtinde ikke ved, hvad hun skal tilsætte til kålen, så den ikke kommer til at lugte.

Det er bedre at tilsætte grønt allerede til den færdigkogte kål inden servering. Du kan give retten en unik smag og aroma med dild eller persille og andre krydderurter.

Hvad angår krydderier og krydderier, kan du eksperimentere her. Du kan f.eks. tilsætte sort peber, og du kan endda tilsætte sennep. Tørret hvidløg, paprika, karry – alle disse krydderier kan fremhæve kålens smag. Det er vigtigt at huske, at man ikke skal overdrive med krydderier, for de kan “overdøve” hovedsmagen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet