Vi fortæller dig, hvordan du hurtigt koger perle i en gryde, multicooker og mikrobølgeovn.
Sådan laver du perlovka / depositphotos.com
Perlegrød er meget nyttigt, men vi koger det ikke så ofte – for længe er det kogt. Er det muligt at fremskynde denne proces, hvor meget vand man skal tage, og hvor meget man skal koge perlegrød for at gøre den smuldrende – læs tre måder at lave mad på i materialet Vi.
Tidligere har vi fortalt dig, hvordan du koger boghvede korrekt, så den bliver smuldrende og smagfuld.
Sådan koger du boghvede – hvor meget vand skal du tage
Perlegrød kan tilberedes i en gryde eller multivark, eller du kan tilberede den i mikrobølgeovnen. For at gøre dette skal du forberede perlegrynene og tage den rigtige mængde vand til det:
1. Gå gennem grynene, hvis der er snavs – fjern det.
2. Skyl grynene under rindende vand eller i en skål, og skift vandet flere gange – de skal blive gennemsigtige.
3. Fyld grynene med koldt vand:
- Hvis du koger grød i en gryde eller multicooker, er forholdet mellem gryn og vand 1:3 (f.eks. 1 kop gryn og 3 kopper vand);
- Hvis du koger perlegrød i mikrobølgeovnen, er forholdet mellem gryn og vand 1:1,5-2.
Du kan salte peberfrugterne både i begyndelsen og midt i tilberedningen.
Sådan koger du peberkorn hurtigt – et simpelt lifehack
For at koge perlegrød hurtigere skal du lægge grynene i blød på forhånd. Det gør du ved at fylde grynene med vand – det skal stå et par centimeter over grynene. Lad grynene stå i 2-3 timer eller natten over. Hæld vandet fra, og skyl grynene igen, før de koges.
Opblødte gryn koger bedre og smager bedre.
Hvor længe skal man koge perler i en gryde, multicooker og mikrobølgeovn?
I en gryde
Kom gryn og vand over høj varme, og bring det i kog. Skru derefter ned, og kog ved moderat varme under låg.
Opblødte gryn skal koges i 40 minutter, uden opblødning – 1 time.
Hvis vandet koger væk under kogningen, skal du tilsætte lidt kogende vand.
I multicookeren
Kog perlegrynene med vand i tilstanden “Grød”, “Ris” eller “Boghvede”.
Iblødsatte gryn skal koges i 1 time, uden iblødsætning – ca. 1,5 time.
I mikrobølgeovnen
Kog perlegrynene i et fad, der er egnet til mikrobølgeovnen. Hæld kogende vand over grynene, og kog dem ved fuld mikrobølgeeffekt.
Opblødte gryn skal koges i 20 minutter, uopblødte – 30-40 minutter.
Rør rundt i grøden under tilberedningen, og tilsæt om nødvendigt kogende vand.