Sådan laver du perlovka: 3 måder at tilberede på

Vi fortæller dig, hvordan du hurtigt koger perle i en gryde, multicooker og mikrobølgeovn.

Sådan laver du perlovka / depositphotos.com

Perlegrød er meget nyttigt, men vi koger det ikke så ofte – for længe er det kogt. Er det muligt at fremskynde denne proces, hvor meget vand man skal tage, og hvor meget man skal koge perlegrød for at gøre den smuldrende – læs tre måder at lave mad på i materialet Vi.

Tidligere har vi fortalt dig, hvordan du koger boghvede korrekt, så den bliver smuldrende og smagfuld.

Sådan koger du boghvede – hvor meget vand skal du tage

Perlegrød kan tilberedes i en gryde eller multivark, eller du kan tilberede den i mikrobølgeovnen. For at gøre dette skal du forberede perlegrynene og tage den rigtige mængde vand til det:

1. Gå gennem grynene, hvis der er snavs – fjern det.

2. Skyl grynene under rindende vand eller i en skål, og skift vandet flere gange – de skal blive gennemsigtige.

3. Fyld grynene med koldt vand:

  • Hvis du koger grød i en gryde eller multicooker, er forholdet mellem gryn og vand 1:3 (f.eks. 1 kop gryn og 3 kopper vand);
  • Hvis du koger perlegrød i mikrobølgeovnen, er forholdet mellem gryn og vand 1:1,5-2.

Du kan salte peberfrugterne både i begyndelsen og midt i tilberedningen.

Sådan koger du peberkorn hurtigt – et simpelt lifehack

For at koge perlegrød hurtigere skal du lægge grynene i blød på forhånd. Det gør du ved at fylde grynene med vand – det skal stå et par centimeter over grynene. Lad grynene stå i 2-3 timer eller natten over. Hæld vandet fra, og skyl grynene igen, før de koges.

Opblødte gryn koger bedre og smager bedre.

Hvor længe skal man koge perler i en gryde, multicooker og mikrobølgeovn?

I en gryde

Kom gryn og vand over høj varme, og bring det i kog. Skru derefter ned, og kog ved moderat varme under låg.

Opblødte gryn skal koges i 40 minutter, uden opblødning – 1 time.

Hvis vandet koger væk under kogningen, skal du tilsætte lidt kogende vand.

I multicookeren

Kog perlegrynene med vand i tilstanden “Grød”, “Ris” eller “Boghvede”.

Iblødsatte gryn skal koges i 1 time, uden iblødsætning – ca. 1,5 time.

I mikrobølgeovnen

Kog perlegrynene i et fad, der er egnet til mikrobølgeovnen. Hæld kogende vand over grynene, og kog dem ved fuld mikrobølgeeffekt.

Opblødte gryn skal koges i 20 minutter, uopblødte – 30-40 minutter.

Rør rundt i grøden under tilberedningen, og tilsæt om nødvendigt kogende vand.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet