Hvorfor du ikke skal smide dumplings i kogende vand: en uventet grund

Læs på Vi, hvordan du bedst tilbereder dumplings, så de bevarer deres form og smag.

Korrekt kogte dumplings mister ikke deres form / foto depositphotos.com

Dumplings – dette er en ideel mulighed for en hurtig frokost eller middag. Et udvalg af smagsvarianter gør, at denne ret ikke keder sig. Men selv den har sine egne regler for tilberedning.

Sådan tilbereder du dumplings korrekt

Alle ved, at algoritmen for, hvordan man tilbereder frosne dumplings, generelt ser sådan ud:

  • Bring vandet i kog;
  • salt;
  • Smid melbollerne i kogende vand;
  • kog i så lang tid som angivet på pakken;
  • Når de flyder og koger, skal du lade dem stå i vandet et stykke tid;
  • Hæld vandet fra, og læg bollerne på en tallerken.

Server dem med en dressing efter din egen smag. Det kan være sauce, creme fraiche eller bare smør. Selv om dette er en veletableret algoritme, er det ikke alt, der er så entydigt med, at dumplings skal kastes i kogende vand.

Smider du melbollerne i kogende vand eller i koldt vand?

Dumplings kastes normalt i kogende vand, da det vil hjælpe dem med at holde formen og undgå at klistre under tilberedningen. Desuden bliver de hurtigere færdige. Men der er også en bagside af medaljen, hvorfor man ikke bør smide dumplings i kogende vand.

Det anbefales ikke at smide dumplings i kogende vand, fordi deres overflade kan klæbe til bunden af gryden eller til hinanden, hvilket kan få dem til at koge ujævnt. Resultatet er, at indersiden af dumplings bliver underkogt, og ydersiden bliver overkogt. Det betyder, at de falder fra hinanden eller mister deres form.

Det er bedre at lægge dumplings en ad gangen eller et par stykker i kogende vand og forsigtigt sænke dem ned med en ske eller en skefuld. Du kan også tø dem op på forhånd og vende dem i mel inden tilberedningen for at hjælpe dem med at holde formen og forhindre dem i at klæbe.

Brug en stor gryde med nok vand til at give melbollerne plads nok til at koge uden at blive overfyldt. Det er vigtigt at røre rundt med jævne mellemrum med en ske, så de ikke klæber til bunden af gryden.

Efter tilberedningen anbefales det at dække melbollerne med koldt vand for at stoppe tilberedningsprocessen og bevare konsistensen.

Tidligere har Vi fortalt, hvordan man tilbereder stegte dumplings på en stegepande.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet