Hvor længe man skal stege kød for at gøre det blødt og velsmagende – find ud af det i Vi-artiklen.
Hvor meget skal man stege svinekød for at gøre det blødt – anbefalinger / depositphotos.com
Stegt svinekød er en appetitlig ret, der kan tilberedes på forskellige måder. I denne proces er det vigtigt at gøre kødet klar, ellers vil de patogene bakterier i svinekød skade en person. Vi fortæller dig, hvordan du steger svinekød på en pande, så det bliver blødt, eller hvordan du laver en lækker ret i ovnen.
Tidligere talte vi om, hvilken del af svinekødet der er bedst at vælge til den perfekte ret.
Sådan steger du svinekød på en stegepande – tips
Det stykke svinekød, du har lyst til at stege på panden, skal skæres på tværs af fibrene. Derudover er det vigtigt at slå hvert stykke, set størrelse, med en hammer. Derefter skal svinekødet saltes og pebres, og så skal det i en stegepande. Steg svinekødet fra 15 til 25 minutter, indtil det er gennemstegt, hvis du har store stykker. For små stykker vil 3-5 minutters stegning på hver side være nok.
Hvor længe skal man stege en flæskesteg – reglerne
Flæskesteg er en unik delikatesse, som kan tilberedes til en romantisk middag eller et møde med vennerne. Du skal salte og pifte kødet og derefter dryppe det med olivenolie.
VIGTIGT: Bøfstykkerne bør ikke være mere end 3-5 cm tykke, ellers bliver de ikke tilberedt ordentligt.
Krydr kødet med krydderier og olie, og stil det derefter i køleskabet i 15 minutter, så svinekødet kan marinere. Derefter skal du varme en stegepande op og stege kødet, indtil der dannes en brunet skorpe på det. Det tager i gennemsnit ca. 5 minutter på hver side af bøffen. Når du kan se, at kødet er brunet, skal du slukke for ilden og dække kødet med et låg, så det kan blive “færdigt” indeni.
Sådan steger du svinekød med løg
En populær mulighed er simpelthen at købe et stykke svinekød, skære det i stykker og derefter stege det med løg og gulerødder. Hvis du vil gøre det på denne måde, skal du først skrælle og stege grøntsagerne. Skyl derefter et stykke svinekød under rindende vand, skær det ud og send det på panden. Kog kødet sammen med grøntsagerne i 3-5 minutter uden låg, og rør jævnligt rundt i grydens indhold. Tilsæt derefter lidt vand, rør igen, læg låg på, og kog i yderligere 10-15 minutter.
Der er også en alternativ variant af tilberedning af svinekød. Skær kødet i 4-5 cm lange og 1 cm brede skiver. Varm en stegepande op, hæld olie på, læg svinekødet på og steg det i 7 minutter. Kom derefter de skivede løg på, skru ned for varmen, dæk panden med et låg, og fortsæt med at tilberede retten i 20 minutter. Til sidst skal du kun salte og pifte kødet og tilberede det under låg i 5 minutter.