Der er forskellige måder, hvorpå du kan sylte velsmagende svinefedt.
Det er nemt nok at salte svinefedt ordentligt / foto depositphotos.com
Fedt er et yndlingsprodukt for mange ukrainere, så det bliver ikke kun spist frisk, men også saltet på forhånd. I dag vil vi fortælle dig, hvordan du sylter svinefedt, så det bliver blødt og velsmagende.
Det er slet ikke svært at sylte svinefedt korrekt og hurtigt. Der er forskellige måder, hvorpå du kan sylte velsmagende svinefedt. Lad os se på nogle af dem.
Og tidligere har vi fortalt dig, hvordan du salter kød, så det kan holde sig i lang tid.
Sådan salter du svinefedt ved hjælp af den tørre metode
Det er ikke nødvendigt at vaske svinefedt, før du salter det tørt. For at rense produktet for mulige forureninger er det nok at skrabe det grundigt med en kniv. Men hvis du har vasket det, skal du sørge for at tørre det, f.eks. med køkkenrulle.
Det er ønskeligt at skære svinefedtet i mindre stykker, så det bliver bedre saltet, og lave snit for hver 4-6 centimeter. Gnid derefter generøst med salt på alle sider. Det anbefales at bruge stensalt, groft malet. For mere pikant smag kan salt blandes med andre krydderier, f.eks. peber, og der kan tilsættes et laurbærblad. Derefter skal det lægges i et fad eller en pose, tilsættes mere salt og sættes i køleskabet. Efter et par dage er fedtet klar til brug.
En anden opskrift foreslår, at man efter at have gnedet svinefedtet med salt og forskellige krydderier lader det stå ved stuetemperatur i tre eller fire timer, hvorefter det pakkes ind i vokspapir og derefter i folie og sendes i fryseren i et par dage.
Til et kilo svinefedt skal du bruge to hundrede gram salt. Du kan ikke salte produktet for meget – det vil absorbere så meget salt, som det har brug for. Og det er værd at huske, at sådan svinefedt ikke kan opbevares længere end en måned.
Det er stadig muligt at salte svinefedt i en krukke på en tør måde. For at gøre dette skal du vaske, tørre og skære produktet i små stykker, som hver især rulles i salt. Hæld salt i bunden af glasset og læg det udskårne svinefedt i, og drys hvert stykke med ekstra salt. Luk glasset, og lad det stå i køleskabet i fem dage. Til 700 gram svinefedt skal du bruge ca. 5 spsk. salt.
Saltning af velsmagende svinefedt – nemt / foto depositphotos.com
Sådan sylter du svinefedt varm metode
Der er en hurtigere måde at salte svinefedt på i en krukke. For at gøre dette skærer vi 200 gram svinefedt i tynde skiver, som vi i sidste ende planlægger at servere. Kom det i en krukke, tilsæt 3 spsk. salt, et par finthakkede hvidløgsfed, sort peber i form af ærter (ca. en teskefuld) og et par laurbærblade. Hæld alt dette over med kogende vand, så vandet dækker svinefedtet helt, dæk med et låg, og vent på, at produktet køler af. Spækket vil være kogt i løbet af 2-3 timer.
Sådan salter du svinefedt i saltlage – opskrifter
En anden måde at sylte svinefedt på er at lave en saltlage. Det gør du ved at koge en liter vand, tilsætte et laurbærblad, salt, hakket hvidløg og friskkværnet peber. Lad lagen køle af, og læg svinefedtet i stykker ned i den. Efter fem dage kan du tage det op.
Og her er en anden opskrift, Sådan salter du svinefedt i varm saltlage. Til 700 gram produkt koges 1,5 liter vand, og der tilsættes krydderier:
- fire laurbærblade;
- 7 spsk salt;
- peber (10 ærter);
- hakkede 8 fed hvidløg.
Kog denne saltlage i to minutter, og hæld den derefter over fedtet, og dæk den med et låg eller en skål. Når det er kølet ned, skal du sætte det i køleskabet og opbevare det der i tre dage. Tag derefter svinefedtet op af saltlagen, tør det med køkkenrulle, og gnid det på alle sider med krydderier, som består af:
- 1,5 teskefuld stødt peber;
- 4 teskefulde salt;
- 2 teskefulde paprika;
- 6 knuste hvidløgsfed.
Pak spækket ind i husholdningsfilm, og læg det i fryseren i 24 timer. Til denne variant er det forresten bedre at bruge spæk med et lag, for eksempel bryst.
Spæk med et lag er godt til at sylte i varm saltlage / foto depositphotos.com