Agurker er blevet uklare: Kan du spise dem eller ej, og hvad skal du gøre, hvis de eksploderer?

Hvorfor agurkeglas eksploderer, og hvordan man undgår det, samt hvor man skal gøre af den ødelagte dåsemad – læs mere i Vi-artiklen.

Hvad skal man gøre, hvis syltede agurker bliver hvide – tips / depositphotos.com

Om sommeren og efteråret sætter mange husmødre agurker på dåse, men efter et stykke tid viser det sig, at de kærligt rullede krukker indeni er blevet uklare og derefter sprunget i luften og eksploderet. Vi fortæller dig, hvorfor dette sker, om sådanne agurker kan spises, og hvad du skal gøre for at forhindre, at agurker eksploderer.

Tidligere har vi talt om, hvad man skal gøre, hvis der er dannet hvid skimmel i syltetøj på dåse.

Hvorfor agurker bliver uklare, og hvad man kan gøre – årsager og tips

Der er flere grunde til, at der opstår grumset hvidt bundfald i krukker med agurker:

  • dårligt vaskede krukker og dårlig sterilisering;
  • utilstrækkeligt steriliserede låg;
  • forkert lukning af krukker;
  • fordærvede grøntsager;
  • ingen eller få krydderier og konserveringsmidler;
  • Skår og revner i halsen på krukkerne;
  • brug af jodholdigt salt i konserveringsprocessen.

Konserves kan også blive uklar, hvis du rullede salattyper af agurker eller opbevarede præparaterne forkert. Lad dem stå ved stuetemperatur efter rulning kan ikke være længere end 2-3 dage – så skal du ned i kælderen eller spisekammeret.

På spørgsmålet om, hvordan man redder agurker, der er blevet uklare, svarer vi – først skal du bare vente. Der vil kun være to muligheder for udfaldet af sitionen – enten vil krukken “eksplodere”, eller også vil saltlagen blive lysere, og agurkerne vil fortsætte med at sylte.

Agurker eksploderede – hvad skal jeg gøre, hvor skal jeg bruge dem?

Hvis krukken stadig er “eksploderet”, efter at du har ventet en vis tid, fortæller vi dig, hvordan du kommer ud af sitionen og finder ud af, om du kan gøre det om. syltede agurker. Det skal du bruge:

  • Åbn glasset;
  • hæld saltlagen ud;
  • Hæld kogende vand over agurkerne, og lad dem stå i 5 minutter.

Derefter skal du dræne denne væske i en gryde og forberede en ny saltlage ved at øge mængden af eddike i forhold til den tidligere opskrift, du brugte. Hæld derefter saltlagen over agurkerne, vent 5-10 minutter, og rul dem sammen.

Der er også en gennemprøvet måde at genoplive Pickles – den er lidt anderledes end den forrige. I dette tilfælde skal du:

  • dræne saltlagen og koge den;
  • hæld den over agurkerne, og lad den stå i 5 minutter;
  • drænes og koges igen;
  • afkøles lidt, hældes over agurkerne og forsegles med låg.

Hvis du ikke vil kaste dig ud i sådan en procedure, men det er vigtigt for dig at forstå, hvad du skal gøre, hvis agurkerne er uklare, men ikke sprængte, og om du kan spise eksploderede agurker, så vær rolig – de vil være perfekte til madlavning af rassolnik, solyanka eller andre lignende første retter.

Tidligere talte vi om, hvordan man laver rassolnik til hele familien og tilbød en opskrift på klassisk solyanka og andre, ikke mindre velsmagende, varianter af madlavning af en sådan suppe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet