Kogning dræber smagen: Sådan brygger du kaffe rigtigt

Enkle tips – i artiklen fra Vi.

foto depositphotos.com

Aromatisk kaffe er for længst ophørt med blot at være en forfriskende drik og er blevet en del af et bestemt rit. Mange mennesker er opmærksomme på både valget af kaffe og den måde, den tilberedes på.

I denne artikel fortæller Vi dig, hvordan du bedst brygger den aromatiske drik, og hvorfor instant kaffe ikke bør hældes i kogende vand.

Hemmelighederne bag instant kaffe

Svaret på spørgsmålet om, hvorfor man ikke kan koge kaffe, er meget enkelt: For varmt vand forstærker aromaen og smagen af produktets unaturlige tilsætningsstoffer.

Er det så muligt at brygge instant kaffe i koldt vand? Lad os se på et skema, der forklarer, hvordan man hælder instantkaffe korrekt.

  1. Hæld posens indhold i en kop.
  2. Tilsæt en spiseskefuld koldt vand.
  3. Rør rundt.
  4. Og tilsæt først derefter det varme vand.

Med denne metode vil kaffens smag udfolde sig meget bedre og blødere.

Kogning dræber smagen: Sådan brygger du kaffe korrektfoto af gettyimages.com

Sådan brygger du malet kaffe

Hvis du ikke har en kaffemaskine eller en turbine ved hånden, kan du tilberede malet kaffe i en almindelig kop. Det er bedre at forvarme den ved at skylle den med kogende vand.

  1. Hæld den malede kaffe i en beholder.
  2. Hæld varmt vand over.
  3. Dæk toppen med et særligt låg eller en underkop.
  4. Lad det trække i et par minutter.

Hvis du hælder kogende vand over malet kaffe og drikker det med det samme, vil du opleve, at smagen forringes. Det er bedre at lade aromaen og smagen udfolde sig ved at vente lidt længere.

Eksperter anbefaler at brygge kaffe ved temperaturer mellem 90 og 96 °C.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet