5 minutters lifehack: Sådan gør du koldt vand klart, hvis det er grumset

Vi fortæller dig, hvad du skal gøre, hvis din kolde suppe er uklar, og hvordan du løser sitionen.

Sådan genskaber du gennemsigtigheden af koldt kød til koldt kød – lifehacks / depositphotos.com

Kholodets er en ret, som næsten alle ukrainere elsker, men det tager ret lang tid at tilberede den. Derfor er det ærgerligt, hvis det viser sig, at bouillonen på kholodets er uklar – i denne form bør retten ikke serveres på bordet.

Vi fandt ud af, hvordan man skal handle i sådanne tilfælde.

Sådan genopretter du hurtigt gennemsigtigheden i bouillon – et lifehack

Det er ikke alle værtinder, der ved, hvordan man fjerner en uklar bouillon, selv om det ser ud til, at den kun kan hældes ud. Til dette er der en effektiv måde til hurtigt at genoplive retten. Teknologien er som følger:

  • Læg kødet ud;
  • riv gulerødderne;
  • Pisk 2 æggehvider, og vend dem sammen med gulerødderne;
  • Tilsæt til den simrende kolde fløde;
  • hold på kogepladen i 5 minutter.

Til sidst skal du bare sile bouillonen gennem gaze, en sigte eller en papirserviet over i en anden gryde. Nogle gange skal man gøre det flere gange, indtil bouillonen er helt gennemsigtig.

Sådan klares bouillon med citron – instruktioner

En anden mulighed, hvordan man fikser kolddej – brug naturlig citronsaft og alle de samme æggehvider. Du skal sætte bouillon på ilden, koge, sil gennem en sigte eller gaze. Tilsæt derefter saften af 0,5 citron, og efter en time – 2 piskede æggehvider fortyndet med koldt vand. Sæt igen gryden på komfuret, tænd for minimumsvarmen, og bring i kog. Fjern skummet og de stivnede æggehvider.

Nyttigt tip: For at forhindre, at bouillonen bliver uklar igen, må du ikke lægge låg på gryden under tilberedningen.

Sådan får du bouillonen til ikke at være uklar i starten

Hvis kolodetterne er uklare, er det ikke svært at rette op på denne sition, men det er bedre at tilberede kolodetterne med det samme i henhold til alle reglerne uden at skabe yderligere problemer for dig selv. Erfarne værtinder giver tips til, hvordan man undgår uklar bouillon:

  • Køb kun friske produkter af høj kvalitet;
  • Læg kødet i blød natten over i koldt vand;
  • Fjern regelmæssigt skummet med en skummer;
  • Lad kun bouillonen simre ved svag varme uden låg;
  • Sigt væsken gennem en sigte eller gaze.

Det anbefales heller ikke at røre i bouillonen for ofte – hvis du jævnligt slår på ingredienserne, vil du “hæve” skummet og partikler af fibre fra det samme kød. Det bidrager til at gøre væsken i gryden uklar.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet