Hvorfor der tilsættes eddike til borsjtj: Du vil ønske, at du havde vidst det tidligere

Vi fortæller, hvordan man holder den traditionelle vores landsmande borsjtj rød.

Hvorfor tilsættes eddike til borsjtj / depositphotos.com

Borsjtj passer helt sikkert til alle familier. På trods af den traditionelle tilberedning har hver værtinde sine egne hemmeligheder: nogen tilsætter bønner og svampe, og nogen eksperimenterer med forskellige typer kød. Men det vigtigste i borsjtj er en flot rød farve. Eddike er en god måde at opnå dette på.

Tidligere har Vi fortalt, hvordan man laver borsjtj med brisling og bønner, og i dag vil vi fortælle, hvorfor man tilsætter eddike til retten.

Hovedingrediensen i borsjtj er rødbede, men den har en evne til at miste sin flotte farve, hvis borsjtjen koger over. Det vil selvfølgelig ikke påvirke smagen, men det visuelle indtryk af retten vil blive ødelagt. Et par gram eddike kan dog sagtens hjælpe med at bevare borsjtjens flotte farve.

Hvorfor tilsætte eddike til borsjtj – her er det praktiske hack

Uerfarne husmødre klager ofte over, at deres borsjtj er for bleg. Faktum er, at revne rødbeder mister farve under langvarig varmebehandling. Den omtrentlige tid, det tager at gøre rødbeder klar, er 15 minutter. Men alt afhænger af sortens særegenheder.

Hvis du lader borsjtj stå for længe på komfuret, bliver den ikke flot rød. Men farven kan bevares, hvis du tilsætter eddike til borsjtjen.

Stænk blot rødbederne med eddike, før de braiseres. Brug eddike med en koncentration på 3-9%. En spiseskefuld eddike er nok til 5 liter færdig bouillon.

Smag på rødbeden under tilberedningen, og hvis du synes, den er for sur, kan du stabilisere smagen med sukker. Borsjtj med eddike og sukker vil se lysere ud.

Sådan erstatter du eddike i borsjtj – muligheder

Værtinder spørger nogle gange, om det er nødvendigt at tilsætte eddike til borsjtj. Hvis du ikke er så glad for denne væske, kan du erstatte den. Farven på borsjtj bevares perfekt af citronsyre. Anvendelsesmetoden er den samme.

Tilsæt citronsyre til rødbederne, mens de simrer, med spidsen af en knivspids eller en mindre halv teske. Rør grundigt rundt.

Hvad er bedst at tilsætte citronsyre eller eddike til borsjtj – tips

Det er svært at svare på, for disse ingredienser er stort set ens, og begge opfylder deres funktion godt. Vælg citronsyre eller eddike under hensyntagen til din egen smag og dine muligheder.

Borsjtj med eddike og sukker – opskrift

Til forberedelse skal du bruge:

  • kød (oksekød, kylling, svinekød – efter eget valg) – 400 gr;
  • kål – 400 g;
  • kartofler – 4 stk;
  • gulerødder – 1-2 mellemstore gulerødder;
  • rødbede – 2 stk;
  • vand – 3 liter;
  • eddike – 1 spsk;
  • sukker – 1 tsk;
  • sukker – 1 spsk;
  • salt efter smag;
  • laurbærblad – 3 stk;
  • olie – 3 spsk;
  • krydderurter – et lille bundt.

Start med at forberede kødbouillonen: Kog vandet, tilsæt laurbærbladet, dyp kødet og sørg for, at det ikke koger over, og opsaml bouillonen.

Når kødet er kogt, tilsættes kartofler i tern til bouillonen, og efter et par minutter tilsættes strimlet kål.

Tag dig af hovedingredienserne – rødbeder og gulerødder. Riv rodfrugterne på et groft rivejern, og begynd at stege dem i en gryde med olie.

Det er vigtigt:I begyndelsen af braiseringen tilsættes eddike til gryden med rødbeder, og der røres rundt. Lad rødbederne stege et par minutter ved moderat varme, og tilsæt sukker. Mængden af sukker kan bestemmes omtrentligt, fordi hver værtinde stabiliserer borsjtjen efter eget skøn. Du skal måske bruge mindre sukker end i opskriften.

Bland de stuvede rødbeder med kødbouillonen, tilsæt dine yndlingsurter og salt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet