Smelt i munden: Hvor længe skal man tilberede oksekød?

Blødt oksekød er meget nemt at tilberede derhjemme, du skal bare følge et par enkle regler.

Oksekød skal saltes i slutningen af tilberedningen / foto depositphotos.com

Mange ejere og værtinder ønsker ikke at tilberede oksekød, fordi de er sikre på, at dette kød bliver sejt. Lad være med at tænke på sådan en myte, for oksekød er ikke kun velsmagende, men også meget nyttigt – det er en fremragende kilde til protein og essentielle aminosyrer.

Hvis du vil have oksekød til at blive blødt og saftigt, skal du holde dig til et par meget enkle regler under tilberedningen. Og hvis du vil have noget mere fedt, kan du finde ud af, hvordan du salter svinefedt i en krukke tørt eller varmt.

Hvad skal man gøre for at gøre oksekød blødt under tilberedning – valg af kød

Vi anbefaler at købe frisk kød med en lys rød farve. Hvis kødet er meget mørkt, kan det tyde på, at dyret var gammelt. Kødets friskhed er meget let at afgøre – du skal trykke på det, og hvis det hurtigt genvinder sin tidligere form, betyder det, at produktet er frisk.

Du har valgt godt kød – det er allerede halvdelen af succesen. Nu skal du forberede det ordentligt – skyl det i koldt vand, skær alle blodårer, overskydende fedt og film af. Oksekød behøver ikke at blive skåret i små stykker til madlavning – hvis du gør det, skal du ikke forvente, at du får saftigt kød. Kog oksekød i stykker, men du skal kende målet – det er bedre ikke at tilberede mere end 2 kg kød ad gangen.

Hvad skal man gøre for at gøre kød blødt – madlavningens hemmeligheder

Tag en stor gryde, så oksekødet er helt nede i vandet, når det koges. Det vigtigste er, at du koger usaltet vand og derefter lægger et stykke kød i det. Skru ned til lav varme, skum af, læg låg på gryden, og kog kødet, til det er mørt.

Salt bouillonen ca. 10 minutter før kødet er kogt. For at gøre bouillonen endnu mere smagfuld – kom løget, der er skrællet og skåret i bund, samt gulerødderne i det stadig kolde vand helt fra begyndelsen. I slutningen af kogningen kan du komme hakket hvidløg i bouillonen.

Hvordan ved man så, at kødet er færdigt? Det er meget enkelt – stik i et stykke kød med en kniv. En kniv går meget let ind i korrekt tilberedt oksekød.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet