Hvad der giver svampekage frodighed, og hvordan man bager en perfekt kage – lær det i materialet Vi.
Hvad er det særlige ved kiks, og hvordan tilbereder man den / depositphotos.com
Æg, mel og sukker – hovedingredienserne i kiks. Kiksedej anses for at være den enkleste, den kan tilberedes selv af en uerfaren værtinde. Det er dog vigtigt at kende til nogle regler, uden hvilke bagning ikke vil fungere. Vi vil fortælle dig, om det er nødvendigt at smøre formen til bagning af svampekage, og hvad der er hemmeligheden bag dens luftige struktur.
Hemmeligheder og proportioner for en perfekt kiks
På trods af at kiksedej er den enkleste, er det vigtigt at kende til nogle ncer, der hjælper med at lave en god dej. Den vil holde sin form godt, ikke falde af og vil glæde med sin smag:
- æg – Sørg for at adskille hvider og blommer, og pisk dem med sukker hver for sig, indtil de er så tykke som muligt;
- mel – Sigt det altid for at fjerne uønskede urenheder og ilte det;
- rækkefølge – Efter at have pisket æggene og sigtet melet, tilsættes hviderne til blommerne og blandes forsigtigt, og først derefter tilsættes melet.
Det vigtigste punkt er at blande dejen. Den behøver ikke at blive pisket intensivt – det er bedre at røre forsigtigt med en ske eller spatel og lave så få bevægelser som muligt. Kiksene kan bages kun i en forvarmet ovn, а Formen må ikke smøres med olieellers vil kagen klæbe til den. Kagen skal være brunet – når den er afkølet, skal du forsigtigt lirke den op med en kniv på siderne og fjerne den fra formen.
Smagfuld svampekage – enkel opskrift
- Æg – 3 stk.
- Sukker – 100 g
- Mel – 100 g
- Salt – 1 knivspids
- Vanillin – 1 knivspids
- Surdej (valgfrit) – 1 tsk.
Del æggene i hvider og blommer, og tilsæt salt, halvdelen af den angivne mængde sukker og vanillin til hviderne. Pisk til et tykt skum. Pisk æggeblommerne med den anden halvdel af sukkeret, hæld derefter hviderne i æggeblommerne, og bland, til det er glat.
Sigt mel og bagepulver i to portioner, tilsæt til æggeblandingen, og bland forsigtigt med en ske eller spatel. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir, men ikke smurt med olie. Bag i ovnen i 30-35 minutter ved 170 °C. Lad kiksene køle helt af, og fjern dem fra formen med en kniv og en spatel. Pak kiksene ind i en pose, læg dem i køleskabet i 3-4 timer, og lav derefter kagen.