Om du kan brygge hyben med kogende vand, og hvordan du laver en velsmagende te – find ud af det i Vi-artiklen.
Hvad er nytten af hyben, og hvordan laver man te / depositphotos.com
Hybente kan og bør drikkes af alle, der ønsker at styrke immunforsvaret og forebygge forkølelser, især i forbindelse med årstidsskiftet. Hyben er også nyttig ved pancreatitis, cholecystitis og forskellige tarmlidelser. Hvis du lider af tryksvingninger og hovedpine, vil infusion af hyben forbedre dit velbefindende.
Vi fortæller dig, hvordan du korrekt drikker hyben og brygger det for at være gavnligt for helbredet.
VIGTIGT: friske eller tørrede hyben skal vaskes under rindende vand, før de brygges, så de bliver rene.
Sådan brygger du hyben i en termokande – den mest populære metode
Mange brygger hyben i en termokande – så kan du bevare infusionen og dens nyttige egenskaber i længere tid. Tag en termokande med et maksimalt volumen på 2 liter, og fyld den med bær til 13. Hæld varmt hybenvand på (ikke kogende vand!), luk låget, og lad bærrene trække i 8-10 timer. Derefter kan du trygt drikke denne infusion, og hvis bærrene var store, kan du brygge dem igen.
Sådan brygger du hyben, tørrede eller friske, på komfuret
Du skal tage en gryde, lægge de vaskede hybenbær i og hælde varmt vand på. Overhold proportionerne – for hver 500 ml vand skal du tage 2 spsk. hele bær. Lad derefter hybenbærrene stå under låg i 30 minutter, og sæt derefter gryden på laveste varme, og kog bærrene i 30 minutter. Tag til sidst gryden af komfuret, afkøl og drik.
Sådan brygger du hyben i en tekande – teopskrifter
Af hyben kan du ikke kun lave et rent afkog, men også en række nyttige teer, der vil hjælpe med at styrke immunforsvaret på ethvert tidspunkt af året.
Med hyben, kanel og nødder
- tørrede hyben – 30 g;
- kanel – 1 stang;
- valnødder – 30 g;
- tør sort te – 0,5 kop;
- vand.
Hak hyben med en kniv eller i en blender. Gør det samme med nødderne, og rist dem yderligere på en opvarmet pande. Bræk kanelstangen i flere stykker. Bland hyben, nødder, kanel og sort te, hæld det i en tør beholder, og lad det stå i 5-10 dage, så smagene blandes.
Hæld 1 spsk. af blandingen i en tekande, hæld 300 ml varmt vand over, lad det trække i 15 minutter, si det fra, og drik det som almindelig te.
Læs også her:
Med hyben og tranebær
- tørret hyben – 1,5 spsk;
- tranebær – 1 spsk;
- grøn te – 1 spsk;
- vand – 600 ml.
Hæld tranebær og hyben i bryggegryden, og ælt bærrene med en morter. Hæld grøn te ovenpå, hæld kogende vand over, lad det trække i 15-20 minutter, si det fra, og drik det.