Spar penge: Sådan erstatter du æg i hakket kød, bagværk og pandekager

Om det er muligt at erstatte æg med andre produkter, og hvordan man gør det ordentligt – lær i materialet fra Vi.

Hvad kan erstatte æg i din kost – lifehacks / depositphotos.com

Af forskellige årsager kan man nægte at spise æg – vegetarer, tynde mennesker og dem, der faster, har en sådan vane. Men nu er priserne på æg i er vores land blevet ublu høje – som om de er eksotiske dyr. Vi fandt ud af, hvad du kan erstatte æg med til morgenmad, i dej eller hakkekød.

Hvad kan man erstatte æg med i gærdej eller enhver anden dej?

Æggene i dejen er nødvendige for at binde alle de andre ingredienser sammen. Som et alternativ kan du bruge:

  • 1 spsk. malede hørfrø + 3 spsk. vand, bland, lad det stå i køleskabet i 15 minutter for at svulme op;
  • 1 spsk majsstivelse + 2 spsk vand, rør til en ensartet konsistens;
  • 2 spsk kartoffelstivelse;
  • 2 spsk havregryn + 2 spsk vand, rør til en ensartet konsistens.

Du kan også bare bruge 3 spsk mayonnaise, men bemærk, at mayonnaiser (alle undtagen de magre) indeholder æg, så denne mulighed er kun egnet til dem, der simpelthen ikke har æg, og ikke til dem, der ikke spiser dem af ideologiske grunde.

Sådan erstatter du æg i bagning – vegansk mulighed

Følgende opskrifter bruger ingen animalske produkter, men er også vellykkede, hvis du ikke har æg i køleskabet:

  • 1 tsk. bagepulver + 1 tsk. eddike, hæld bagepulveret over eddiken, tilsæt hurtigt til dejen og bland;
  • 2 tsk. bagepulver + 2 tsk. vand + 1 spsk. vegetabilsk olie, tilsæt de tørre ingredienser til de tørre ingredienser, tilsæt de flydende ingredienser til de flydende ingredienser;
  • 2 spsk soja- eller kikærtemel + 2 spsk vand, pisk grundigt.

Vi tilbyder også en opskrift, der indeholder mælk – denne mulighed vil selvfølgelig ikke appellere til veganere, men kan være praktisk for andre mennesker.

Du kan f.eks. blande 2 spsk. mælk + 0,5 spsk. bagepulver + 0,5 spsk. citronsaft. Bland det hele til en homogen konsistens, og tilsæt det til dejen.

Sådan erstatter du æg i pandekager – flyhacks

Pandekager kan også laves uden æg, hvis man ved, hvilke produkter der med fordel kan erstatte dem. Disse omfatter følgende kombinationer:

  • 2 spsk havreflager + 2 spsk vand, flagerne skal udblødes i vand og derefter tilsættes dejen;
  • 1 tsk bagepulver + 1 spsk creme fraiche eller kefir, bland alt til en homogen konsistens, og tilsæt til dejen;
  • 1 spsk kartoffelstivelse + 1 spsk creme fraiche (vegetabilsk olie) + 1 spsk vand, bland grundigt og tilsæt til dejen.

Du kan også erstatte ægget med bananerHvis du tilfældigvis har dem ved hånden. Du skal bruge en halv moden banan, som skal knuses med en blender eller en gaffel, tilsæt hævemiddel (på spidsen af en kniv), og tilsæt hele denne blanding til dejen.

Hvad kan man tilsætte til hakket kød i stedet for æg – anbefalinger

Æg i hakket kød er nødvendigt for at sikre, at massen ikke går i opløsning ved stegning, men holder sin form godt. Andre produkter kan klare denne opgave:

  • hvedemel;
  • Kartoffelmos;
  • rå kartofler revet på et rivejern;
  • hvidt brød udblødt i vand eller mælk;
  • majs- eller kartoffelstivelse;
  • soja- eller kikærtemel;
  • valsede havregryn;
  • runde kogte ris.

Hvis du også spekulerer på, hvilket produkt der kan erstatte æg i kosten I princippet er det selvfølgelig tofuost, adygeisk ost. Konsistensen af disse oste er tæt på æggehvide, så du vil ikke mærke nogen forskel.

For at lave f.eks. marengs, som kræver piskede hvider, skal du koge kikærter og bruge denne væske – den har en neutral smag og aroma, og pisket er ikke værre end det sædvanlige hønseæg.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet